Камбуров класира Берое на четвъртфиналите за Купата

23:21
Камбуров класира Берое на четвъртфиналите за Купата

Берое победи Черно море и се класира за следващата фаза за Купата на България. “Заралии” се наложиха с минималното 1:0 като домакин в мач от 1/8-финалите на турнира. Героят отново за старозагорци се казваше Мартин Камбуров, който вкара единственото попадение в мача и то само няколко секунди след като се появи на терена (67’). Иначе двата тима не предложиха зрелищен сблъсък, като през първата част дори не можаха да отправят точен удар. През втората част положененията отново не бяха кой знае колко много, но Берое все пак успя да победи и да се класира за 1/4-финалите.

Срещата започна равностойно без интересни ситуации в първите минути пред нито една от двете врата. Все пак Черно море опитваше по-често да напада и имаше лек превес в притежанието на топката. В 15-ата минута дойде и първото по-интересно положение. Тогава Андраде получи хубав пас и напредна отдясно на вратата на Ганев, но последвалият удар се отби от крак на защитник и излезе в корнер.

5 минути по-късно обаче дойдоха и неприятните новини за “моряците”. Тогава Андраде бе изведен хубаво отляво, но получи контузия докато преследваше топката и се наложи да бъде сменен принудително. На негово място се появи Мартин Дичев.

В 23-ата минута Панайотов стреля от воле от границата на наказателното поле, но неточно. В следващите минути двата тима заиграха по-остро, но това отново не доведе до нищо. Така на почивката двата тима се оттеглиха без нито един точен удар и без нито едно чисто голово положение.

В 48-ата минута дойде и първия точен изстрел в мача. Пабло Гарсия опита късмета си от пряк свободен удар, но Генадий Ганев улови. Само минута по-късно падна и попадение. Велислав Василев получи добре, гардира, обърна се и се елегантен удар прекара топката под краката на Ганев. Веднага след това обаче попадението бе отменено заради засада на Василев.

В следващите няколко минути Берое натисна “моряците”, но отново без особен успех. Все пак в 65-ата минута “заралии” можеха да открият резултата. След центриране отляво топката бе свалена за Абубакар Тунгара, който бе оставен абсолютно сам на точката за изпълнение на дузпата. Футболистът на Берое стреля, но Живко Атанасов постава тялото си на пътя и успя да избие топката.

Веднага след тази ситуация Петър Колев направи три смени, като вкара и Мартин Камбуров в игра. При последвалия корнер именно опитният нападател успя да засече топката с глава и да открие резултата в 67-ата минута.

В следващите минути битката в средата на терена взе надмощие и чисти положения липсваха. В 86-ата минута Лебон опита удар, но той се оказа крайно неточен. В заключителните секунди Черно море натисна, а влезлият като резерва Милушев стреля от дистанция, но стражът на Берое улови.

Така Берое успя да надвие Черно море и да се класира към следващата фаза на турнира.
    
БЕРОЕ 1:0 ЧЕРНО МОРЕ

1:0 Камбуров (67)

Стартови състави:

Берое: 33. Генадий Ганев, 5. Омар Сако, 6. Александър Цветков (к), 7. Кукула, 16. Симеон Мечев, 17. Реян Даскалов, 19. Александър Василев, 20. Стив Фуртадо, 21. Кийлън Лебон, 26. Камен Хаджиев, 27. Абубакар Тунгара

Черно море: 25. Иван Дюлгеров, 3. Живко Атанасов, 28. Влатко Дробаров, 6. Виктор Попов, 2. Цветомир Панов, 71. Васил Панайотов, 23. Пабло Гарсия, 17. Велислав Василев, 72. Родриго Енрике, 15. Леандро Андраде, 20. Зе Гомеш

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация