Елица Костова обяви, че спира с тениса

17:44
Елица Костова обяви, че спира с тениса

Една от най-добрите български тенисистки през последните години обяви голяма новина пред микрофона на Sportal.bg. Елица Костова спира с професионалния тенис. Причината за нейното решение са дългите години на лишения и пътувания, които напоследък са ѝ натежали не само физически, но и психически.

"Почувствах, че е време за смяна и почивка. И към момента съм почти на 100 % сигурна, че ще прекратя моята професионална кариера. Ще продължа да играя обаче в различни лиги, но не и в WTA и ITF турнирите", каза Костова

Тя е доволна от постигнатото през годините и вече мисли за бъдещето.

"Имах доста балансирана кариера. Благодаря на Господ, че ме предпази и от травми. С удоволствие бих помагала на деца и бих ги напъствала, защото аз винаги съм се оправяла сама в моята кариера", сподели Елица Костова.

31-годишната състезателка се отличава от колежките си и със своята визия, заради която се е сблъсквала и с негативно отношение, но не толкова от противничките ѝ на корта, колкото от жените рефери на стола.

"Перфекционист съм и винаги съм имала желанието да изглеждам по възможно най-добрия начин. Тенисистките в 90 % от случаите загърбват визията, заради сериозните си ангажименти. Забелязвала съм негативизъм срещу мен и то не от противничките ми, колкото от жените рефери", обобщи красивата тениистка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация