Ливърпул направи ползотворна тренировка в Порто за мача с Ман Сити през уикенда

00:53
Ливърпул направи ползотворна тренировка в Порто за мача с Ман Сити през уикенда

Ливърпул постигна с лекота втора поредна победа в група "В" на Шампионската лига, след като разгроми с 5:1 Порто на "До Драгао". Лидерът в Премиър лийг изигра много силен мач и логично прекъсна серията от 18 поредни срещи без загуба на "драконите". Последното поражение на Порто преди този двубой бе срещу Челси на 1/4-финалите в Шампионската лига през миналата кампания. Мохамед Салах (18', 60'), Садио Мане (45') и Роберто Фирмино (77', 81') се разписаха за мърсисайдци, които пропуснаха още няколко много добри възможности. Мехди Тареми отбеляза почетния гол за домакините ¼ час преди края. В последните си три гостувания на "До Драгао" Ливърпул отбеляза общо 14 гола, допускайки само два във вратата си. Сега тимът на Юрген Клоп вече може да се концентрира върху изключително важния двубой с Манчестър Сити в края на седмицата.

В първия кръг отборът на Серджо Консейсао стартира с нулево равенство с Атлетико Мадрид, докато мърсисайдци победиха с 3:2 Милан в зрелищен сблъсък на "Анфийлд".

Юрген Клоп направи само една промяна в сравнение с мача с Брентфорд през уикенда. Трент Александър-Арнолд, за когото още вчера стана ясно, че няма да пътува за Португалия, пропусна двубоя, като на неговото място започна Джеймс Милнър. Наби Кейта се завърна в групата след контузия, но остана на пейката. Там в началото бе и възстановеният Роберто Фирмино. Диого Жота започна срещу един от бившите си отбори.

Мехди Тареми водеше атаката на Порто. Тони Мартинес трябваше да го подкрепя от втора позиция. Серджо Оливейра се завърна сред титулярите, но голямата изненада бе, че Зайду Сануси стартира отляво на отбраната. На загрявката преди мача капитанът Пепе получи контузия и мястото му в титулярния състав бе заето от Фабио Кардосо. Серджо Консейсао трябваше  да направи още една принудителна корекция в 14-ата минута, след като Отавио също получи контузия и бе сменен Виейра. 

Гостите поведоха с първата си възможност. В 18-ата Къртис Джоунс проби в наказателното поле отляво, справи се лесно с Корона и стреля. Коща изби, но Салах бе на точното място, за да направи добавка.

След попадението мърсисайдци натиснаха в търсене на втори гол, с който бързо да затворят мача. В 26-ата минута Диого Жота бе много близо до това да удвои, след като получи в наказателното поле от Робъртсън и стреля силно под гредата, но Коща успя да избие над вратата си. Скоро след това Маркано за малко не си отбеляза автогол, пресичайки ниско центриране на Мане към Жота. 

Порто продължи да играе доста беззъбо в предни позиции и не затрудняваше по никакъв начин "червените". Две минути преди почивката Диого Коща отново спаси домакините, след като изби доста силен удар на Хендерсън, дошъл след като мърсисайдци разиграха късо след изпълнение на фал пред границата на наказателното поле. 

В самия край на първото полувреме Ливърпул стигна до втори гол. Мане се възползва от неразбирателство между Коща и бранителите пред него и засече на празна врата от съвсем близо ниско центриране на Милнър.

В 50-ата минута Коща изби с коляно много силен удар на Андрю Робъртсън. Малко след това стражът на Порто изпревари в последния момент Жота, който бе напът да се възползва от грешка в защитата на "драконите". 

В 60-ата минута преднината на Ливърпул стана от три гола. Отново Къртис Джоунс, който изигра много силен мач тази вечер, проби с лекота, след което пусна много добре надясно към Салах, който отбеляза втория си гол тази вечер. 

В 64-тата минута Жота пропусна поредната голяма възможност, след като от пет метра не успя да намери ъгъла на вратата и стреля встрани. В 67-ата минута Клоп замени голмайсторите Салах и Мане с Фирмино и Минамино. Милнър също получи почивка и на мястото му влезе Джо Гомес.

Четвърт час преди края Порто върна едно попадение чрез Мехди Тареми, който изпревари Джо Гомес и засече с глава центриране на Виейра. Само две минути след това Ливърпул обаче си върна аванса от три гола. Къртис Джоунс отправи едно дълго подаване към Фирмино. Коща по някаква причина бе излязъл извън наказателното си поле, Меркано също не се ориентира и бразилецът прати топката във вратата.

В 81-вата минута Фирмино отбеляза втория си гол. Удар на Къртис Джоунс рикошира в тялото на Кардосо, след което Фирмино вкара. Страничният рефер вдигана флага си за засада, но след намесата на ВАР попадението бе зачетено, с което бе оформен и крайният резултат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация