Ливърпул пречупи Милан след пълен обрат на "Анфийлд" (видео)

23:50
Ливърпул пречупи Милан след пълен обрат на "Анфийлд" (видео)

Ливърпул победи Милан с 3:2 на "Анфийлд" в среща от първия кръг от груповата фаза на Шампионската лига. Трент Александър-Арнолд се разписа още в 9-ата минута, а Анте Ребич изравни в 42-ата преди в 44-ата Браим Диас да донесе обрата в срещата. Мохамед Салах обаче възстанови равенството още в 49-ата минута. Двадесет минути по-късно Джордан Хендерсън донесе нов обрат в мача със своя гол. Това е първи мач между двата тима на “Анфийлд” в историята, като те не са срещали в турнира от финала през 2007-а, когато “росонерите” триумфираха с 2:1.


Днес, след 2745 дни или 7-годишно чакане, Милан се завърна в Шампионската Лига.


Домакините започнаха с натиска още от самото начало. Така в 3-ата минута Андрю Робъртсън центрира и топката стигна до Ориги, който показа неточен мерник. В 5-ата шут на Жота беше блокиран от Фикайо Томори в корнер. В 8-ата Жоел Матип стреля с глава право в ръцете на Майк Менян. Минута по-късно Александър-Арнолд проби в наказателното поле пред погледа на Леао и шутира от малък ъгъл, а топката рикошира в шпагата на Томори и прескочи Менян за 1:0. 

 

Мърсисайдци продължиха с атаките и през следващите минути с пропуски се отчетоха Хендерсън на два пъти, както и Салах и Робъртсън. В 13-ата пък изстрел на Жота беше отклонен от вдигнатата ръка на Бенасер и съдията веднага посочи бялата точка. Оттам Салах отправи силен удар, но все пак Менян успя да го отрази, а след това изби и добавката на Жота. Последаха удари на Александър-Арнолд и Матип, които бяха спасени от вратаря. В 30-ата Салах нанесе далечен удар, който беше избит от Менян в корнер.


Гостите заиграха малко по-смело и така в 42-ата минута при една от редките си добри атаки Леао намери в наказателното поле Ребич, който с шут по земя изравни резултата. Само две минути по-късно се стигна до изненадващ пълен обрат в мача. Тогава Леао направи пробив и насочи топката към Ребич. Тя рикошира но стигна до хърватина, който веднага я подаде на Тео Ернандес. Левият бек стреля, но в тялото на Робъртсън, който се хвърли пред голлинията. В крайна сметка Диас първи стигна до топката и я добута в противниковата врата.

 

В началните секунди на втората част Симон Кяер се разписа след изпълнение на корнер, но при вдигнат флаг за засада още преди топката да стигне до него. В 49-ата минута Салах комбинира по отличен начин с Ориги, което му позволи да излезе сам срещу вратаря и египтянинът беше безпогрешен за 2:2. В 52-ата Ориги стреля отдалече, но не намери целта. В 61-ата Робъртсън стреля от разстояние, но го направи неуспешно. В 68-ата Жота нахлу в наказателното поле, но ударът му беше блокиран и топката излезе в корнер. При неговото изпълнение топката отиде при Хендерсън, който от границата на наказателното поле веднага я запрати във вратата за втория обрат в мача. В 74-ата резервата Къртис Джоунс също пробва далечен изстрел, но го направи неточно.

 

ЛИВЪРПУЛ - МИЛАН 3:2

 

1:0 Томори (9- автогол)


1:1 Ребич (42)


1:2 Диас (44)


2:2 Салах (49)


3:2 Хeндерсън (69)


Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Гомес, Робъртсън, Кейта, Фабиньо, Хендерсън, Салах, Ориги, Жота


Милан: Менян, Калабрия, Кяер, Томори, Ернандес, Кесие, Бенасер, Салемакерс, Диас, Леао, Ребич

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация