Солскяер: След пристигането на Роналдо няма място някой да се скрие или да даде само 95% от себе си

21:10
Солскяер: След пристигането на Роналдо няма място някой да се скрие или да даде само 95% от себе си

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер даде традиционната си пресконференция преди утрешното домакинство на неговия тим от 4-ия кръг на Премиър лийг срещу Нюкасъл от 17:00 българско време.

Норвежецът засегна някои от важните теми като проблемите с федерацията на Бразилия, по чието искане няколко играчи от Англия, включително Фред, бяха наказани да не играят за клубните си отбори, тъй като са били неправомерно спрени за лагерите на своите национални тимове.

“Това е ситуация, в която всички са губещи - клуб, национален тим и самите играчи. Пълен фарс. Играчите искат да играят и ние знаем в каква ситуация се озовахме. Работихме усилено в опит да намерим решение, но всички варианти бяха срещу футболистите. Разочаровани сме от развитието на ситуацията, но все пак се надяваме да можем да го ползваме,” обясни мениджърът.

След това, естествено, Солскяер се спря и на тема номер едно, а именно очакането на дебюта на Кристиано Роналдо и завръщането му на “Олд Трафорд” след трансфера от Ювентус.

“Всички са много щастливи от неговото завръщане. Той имаше добра предсезонна подготовка, а след това игра и за националния тим, така че ще се появи на терена в определен момент, това е сигурно. Знаем какво е постигнал в кариерата си и е тук, за да постигне още. Той живее много дисциплиниран живот на тотален професионалист. Той бе първият, който започна да идва 45 минути преди тренировка и всички в екипа тогава гледаха това хлапе, което прави всички тези неща преди дори да сме започнали. Сега ще има същия ефект върху играчите. Фокусът в отбора е подобрен. Кристиано и Рафаел пристигнаха и няма място някой да се скрие или да даде само 95% от себе си в тренировка, когато имаш победители като тях до себе си. Това е, което Кристиано изисква от себе си, но и от останалите,” заяви Солскяер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация