Швейцария и Италия с приятелско равенство в Базел (видео)

10:31
Швейцария и Италия с приятелско равенство в Базел (видео)

Отборите на Швейцария и Италия завършиха наравно 0:0 на “Санкт Якоб Парк” в двубой от група С на световните квалификации в зона УЕФА. Жоржиньо можеше да вкара победен гол за гостите, но Ян Зомер спаси неговата дузпа в 54-ата минута. Въпреки това “адзурите” останаха непобедени в 36-и пореден мач и така записаха най-дългата серия на национален отбор без загуба, задминавайки постижението от 35 срещи на Бразилия и Испания.

Роберто Манчини направи цели 4 промени след равенството 1:1 с България. В защита започнаха капитанът Джорджо Киелини и Джовани Ди Лоренцо вместо Франческо Ачерби и направилия слаб мач срещу “лъвовете” Алесандро Флоренци. В халфовата линия Марко Верати беше заменен от Мануел Локатели, а този път по десния фланг не нападаше Федерико Киеза, а Доменико Берарди, който оформи атакуващото трио заедно с Лоренцо Инсиние отляво и Чиро Имобиле в центъра. Домакините пък бяха подредени в 4-3-2-1, като нападателят Харис Сеферович беше подпомаган от Ренато Щефен и Стивън Цубер от малко по-задни позиции.

Мачът започна под контрола на Италия, но без да се стига до положения за гол. Първото такова дойде едва в 19-ата минута, когато при контраатака Локатели изведе Берарди сам срещу Ян Зомер, но вратарят спаси последвалия шут по земя на крилото. В 23-ата Берарди пробва нов удар, който попадна в обятията на стража. В 32-ата Рикардо Родригес центрира, топката рикошира в крака на Ди Лоренцо и се запъти към вратата, но все пак излезе в корнер. В 35-ата Инсиние опита марковия си техничен удар, но така прати топката в аут. Само минута по-късно той отново пропусна да се разпише. В 42-ата Мануел Аканжи стреля с глава след центриране от фал, но не намери целта. В последните секунди на първата част Инсиние изпълни опасен пряк свободен удар от малък ъгъл, но Зомер внимаваше и изби топката.

В 52-ата минута Родригес сбърка пас, а секунди по-късно фаулира Берарди в наказателното си поле. Съдията посочи бялата точка и след преглеждане с ВАР потвърди своето решение. Жоржиньо изпълни дузпата, но Зомер без проблеми улови неговия удар. В 62-ата Емерсон пробва изстрел, с който не затрудни вратаря. Десет минути по-късно Инсиние отправи шут, при който Зомер първо изби топката, а след това я улови. В 84-ата резервата Денис Закария стреля от малък ъгъл, но Джанлуиджи Донарума изби топката в корнер. След неговото изпълнение халфът опита нов шут, но и този път не успя да преодолее вратаря. До края на мача нито един от двата отбора не стигна до победен гол и така трябваше да се задоволят с нулевото реми.

Така макар и след второ поредно реми Италия остава водач в групата с 11 точки след петия кръг. Следва Швейцария със 7 спечелени пункта, но и с два изиграни мача по-малко. България е на третата позиция с 5 точки от 5 мача, а след три срещи Северна Ирландия е на четвъртото място с 4 пункта. Последен е отборът на Литва без актив.

ШВЕЙЦАРИЯ - ИТАЛИЯ 0:0

Швейцария: Зомер, Видмер, Елведи, Аканжи, Родригес, Ебишер, Фрай, Соу, Щефен, Цубер, Сеферович

Италия: Донарума, Ди Лоренцо, Бонучи, Киелини, Емерсон, Барела, Жоржиньо, Локатели, Берарди, Имобиле, Инсиние

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация