Шмайхел: Бербатов е правилният човек за Манчестър Юнайтед

12:57
Шмайхел: Бербатов е правилният човек за Манчестър Юнайтед
Легендарният вратар на Манчестър Юнайтед и Дания Петер Шмайхел заяви, по време на представянето на Купата на Шампионската лига в София, че според него Димитър Бербатов е правилният човек за "червените дяволи".

Шмайхел присъства на официалната пресконференция пред Народния театър "Иван Вазов", на която пред медиите бе показан трофея в най-комерсиалния европейски турнир като част от "Трофи тур"-а, организиран с помощта на "УниКредит Булбанк". Стражът, който печели Шампионската лига с екипа на Манчестър Юнайтед срещу Байерн Мюнхен през 1999 година, заяви:

"Радвам се да съм в отново в България! Бил съм тук преди много време - мисля, че беше през 1989 година, тогава играхме с България. Минаха много години, но аз продължавам да следя изявите на един български футболист всяка седмица - Димитър Бербатов играе в моя отбор. Аз съм защитник на всичките му футболни умения, той бе доста критикуван, но аз продължавам да твърдя, че той е правилният играч за Манчестър Юнайред в този момент. Той е най-доброто попълнение, което сър Алекс Фъргюсън можеше да вземе и с играта си, Бербатов вдигна класата на тима".

Легендарният вратар на "червения динамит" продължи с думите:

"Мисля, че е страхотно, че има такова турне на купата от Шампионската лига. Искам да благодаря на целия екип, който участва в организирането на турнето, както и на "Уникредит Булбанк". Много рядко човек има шанса да види тази купа на живо. Искам да ви дам един съвет - купата е тук пред вас, отделете време и я вижте. Това е трофеят, който всеки един играч иска да спечели в своята кариера. Може да се каже, че спечелването на купата в Шампионската лига е по-важно за футболистите, отколкото спечелването на Европейско първенство. Аз съм голям щастливец, тъй като успях да вдигна този трофей. Никога няма да забравя как като капитан успях да спечеля най-важния турнир през 1999 година срещу Байерн Маюнхен. В Шампионаката лига участват всички най-велики отбори в Европа - Барселона, Манчестър Юнайтед, Байерн Мюнхен, Милан. Така че за да спечелиш този турнир, трябва да си по-добър от тях. Когато това се случи, чувството е велико!". На днешната пресконференция присъстваха главният изпълнителен директор и председател на УС на "Уникредит Булбанк" Левон Хампарцумян, главният оперативен директор на банката Андреа Кезини и Грегъри Бискос от УЕФА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ge6a95
20.10.2009 23:34

естествено че той е човека! само той внася такава импровизация в играта на Юнайтед

Cris_7
16.10.2009 20:28

Много ясно! Бербо е най-добрият футболист за мен в Ман Ютд *thumb_up*

tom_Xakera1
16.10.2009 20:14

това е наи пропаднали саит заклевам се тои е единствено вие да си играете от тука прогноза не преписжаите *wink*

holliwood
16.10.2009 13:20

*thumb_up* /Браво.Аз съжалявам че не бях в София да дакосна купата за която всеки отбор мечтае наистина съжалявам тъи като съм голям почитател на футбола *sad*