Мъри: На Циципас му отнема повече време да отиде до тоалетна, отколкото на Безос да излети в Космоса

18:18
Мъри: На Циципас му отнема повече време да отиде до тоалетна, отколкото на Безос да излети в Космоса

Анди Мъри все още не е преглътнал яда си от поведението на Стефанос Циципас по време на двубоя помежду им от първия кръг на US Open. Както е известно, гръцката първа ракета постигна успех с 2:6, 7:6 (7), 3:6, 6:3, 6:4, но въпреки това отново успя да разгневи както своя съперник, така и почитателите на тениса. Причина за това бяха дългите прекъсвания на играта, които Циципас предизвикваше, като кулминацията беше 7-минутната почивка след края на четвъртия сет, в която гъркът се прибра в съблекалнята.

Поради това Мъри реагира гневно на пресконференцията след двубоя, заявявайки, че е изгубил уважението си към Циципас. “Стефанос взе медицинско прекъсване след като спечелих третия сет, а когато водех с 30-0 в четвъртия, той отиде да смени ракетата си. Всичко това не може да са съвпадения. След прекъсването коляното не му създаваше никакви проблеми до края на мача. Разочарован съм, защото мисля, че всички тези неща повлияха за крайния изход. Не казвам, че със сигурност щях да спечеля, но тези прекъсвания определено имаха значение. Оценявам Стефанос, той е страхотен играч, но вече не изпитвам уважение към него. Подобно губене на време и накъсване на играта изобщо не ми харесва”, каза Анди.

Дори и сънят не е помогнал на Мъри да забрави за мръсните номера на Циципас. Носителят на три титли от “Големия шлем” продължи вербалната си атака към своя съперник със следната публикация в профила си в “Туитър”.

“Факт на деня: На Стефанос Циципас му отнема повече време да отиде до тоалетна, отколкото на Джеф Безос да излети в Космоса. Интересно”, написа Мъри.

Преди седмица Александър Зверев също беше вбесен от поведението на Циципас по време на финала на “Мастърс”-а в Синсинати. Тогава, след края на първия сет, приключил в полза на опонента му, гръцкият тенисист взе чантата с екипировката си и напусна корта. Това доведе до гневна реакция от страна на Александър Зверев, тъй като в този момент играта се развиваше в негова полза.

“Той си взе чантата с телефона и всичко останало“ каза Зверев, на което реферът отговори, че човек от персонала ескортира Циципас и вероятно ще влезе с него в съблекалнята. Това обяснение обаче изобщо не задоволи германеца, който заяви „Той е в тоалетната, никой няма да влезе там с него. Същото се случи в Париж и ще се случва във всеки турнир, в който той играе“.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация