ПСЖ надви Брест в голов трилър (видео)

23:51
ПСЖ надви Брест в голов трилър (видео)

ПСЖ победи Брест с 4:2 като гост в среща от третия кръг на френската Лига 1. 


ПСЖ започна да контролира случващото се на терена от самото начало, а в четвъртата минута стигна до първата си възможност. Отлична комбинация завърши с подаване на Ерера към Мбапе. Французинът стреля от малък ъгъл и вратарят Бизо успя да блокира изстрела.

 

Верати много бързо започна да показва колко е важен за ПСЖ с действията си в средата на терена. В 15-ата минута той получи шанс да открие резултата. Той бе оставен непокрит в наказателното поле и имаше пространство, но стреля неточно. Брест много рядко успяваше да организира атаки, но в 17-ата минута получи възможност след нарушение на Ерера. Прекият свободен удар бе на добра позиция, но Мбок прати топката доста над вратата. Тази ситуация вдъхнови домакините и те направиха две добри атаки, но до точен удар не се стигна.


След като не успя да преодолее защитата на Брест с многобройни подавания, това се случи с удар от дистанция. В 23-ата минута Андер Ерера откри резултата с удар от въздуха. Бизо докосна топката, но тя продължи, удари с в гредата и се озова в мрежата.


Превъзходството на парижани бе сериозно и положенията пред вратата на бретонци продължаваха. Хакими можеше да се разпише в 33-ата минута, като Бизо отрази удара му. Малко по-късно ПСЖ поведе с два гола. Мбапе прати топката в посока на Хакими, който игра с глава. Опитът на Вайналдум да стреля бе блокиран, но Мбапе бе на точното място и с глава насочи отлично топката към мрежата за 0:2. Малко по-късно френската звезда се освободи от защитата на съперника, но този път стреля над вратата.

 

С оглед на огромното си предимство тимът на Почетино трябва да е останал разочарован, че се оттегли на почивката само с гол преднина. В 42-ата минута ПСЖ загуби топката в центъра и Брест организира отлична контраатака, която завърши с подаване с пета на Февр към Онора, който с диагонален изстрел преодоля Навас. В пореден мач от началото на сезона парижани демострират слабости в защита, които се надяват да поправят с включването на Серхио Рамос.


На почивката стадион “Франсис Ле Бле” изцяло потъмня поради проблем с електричеството, но светлините бяха на линия за началото на второто полувреме. В началото на втората част ПСЖ не даваше топката на съперника, но това не се изразяваше в голови положения пред вратата на домакините. В 67-ата минута Кордона излезе сам срещу Навас, но не успя да го преодолее, а след това бе вдигнат и флагът за засада.

 

Отборът на Почетино отбеляза трети гол в 73-ата минута и това бе предпоставка за малко по-спокоен край на срещата. Идриса Гей изненада вратаря на домакините с удар от сериозна дистанция. Стражът Бизо обаче можеше да се намеси далеч по-добре.


Пет минути преди края бившият нападател на Хъдърсфийлд Стив Муние даде надежда на домакините, поразявайки вратата на ПСЖ. Ди Мария сложи точка на спора в първата минута от даденото от рефера продължение на редовното време. По този начин бе оформен и крайният резултат.

 

БРЕСТ - ПСЖ 2:4


0:1 - Ерера (23)


0:2 - Мбапе (36)


1:2 - Онора (42)


1:3 - Гей (73)


2:3 Муние (85)


2:4 Ди Мария (91)


БРЕСТ: Бизо, Пиер-Габриел, Шардоне, Брасие, Уроне, Белкебия, Мбок, Онора, Февр, Кардона, Муние


ПСЖ: Навас, Хакими, Керер, Кимпембе, Диало, Ерера, Гeй, Верати, Вайналдум, Мбапе, Икарди

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация