Масова чистка в ПСЖ заради Меси

13:41
Масова чистка в ПСЖ заради Меси

Пари Сен Жермен е готов да се раздели с 10 играчи, за да събере нужните средства за привличането на Лионел Меси. Аржентинецът вече е свободен агент, след като стана ясно, че няма да подпише нов договор с Барселона. А още от първия момент за фаворит за подписа му се спряга именно френския гранд. Макар на “Парк де Пренс” да разполагат с доста сериозни средства, привличането на звезда от ранга на Меси не е лесна задача и доста ще повлияе на бюджета на клуба. Точно и това е причината парижани да пуснат цели 10 играчи на пазара, за да направят място за Лео, твърди “Атлетик”.

Преговорите между Меси и ПСЖ са в доста напреднала фаза и се очаква той да подпише договор за две години. 34-годишният играч иска да получава чиста заплата в размер на 40 милиона евро на година. Освен това аржентинецът със сигурност ще настоява да получи и солиден бонус на ръка при подписването на сделката.

Това е и причината шефовете на ПСЖ да пуснат цели 10 играчи на пазара. От клуба са готови да преговарят както за директна продажба, така и за отдаване под наем. Сред нарочените за гонене са футболисти като Рафиня, Абду Диало, Идриса Гай и Тило Кеерер. При добра оферта може да си тръгнат и Мауро Икарди и Андер Ерера, макар двамата да са изявили желание да останат на “Парк де Пренс”.

Привличането на Меси ще се отрази и върху преговорите с Килиан Мбапе. В клуба се надяват идването на аржентинеца да убеди 22-годишния нападател да подпише нов договор, тъй като настоящия му контракт изтича след 12 месеца. Трансферът на Меси обаче може да има и обратен ефект и Мбапе да пожелае да си тръгне още сега, като дори вече се появиха подобни слухове.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация