И шампионът на US Open обяви, че няма да играе до края на годината

18:01
И шампионът на US Open обяви, че няма да играе до края на годината

Първата ракета на Австрия Доминик Тийм няма да защитава титлата си на US Open, а също така няма да успее да се завърне на корта до края на настоящия сезон. Лошата новина обяви самият той в профилите си в социалните мрежи. Причина за случилото се е контузията в дясната китка, която шестият в световната ранглиста получи на турнира в Майорка през юни. 

“Здравейте на всички! Надявам се, че се чувствате добре! Бих искал да ви споделя актуална информация относно контузията ми в китката. За съжаление ще трябва да се оттегля от US Open, като също така няма да успея да се завърна в игра до края на сезона. Много съм разочарован от това, че няма да защитавам титлата си в Ню Йорк, но реалността е такава, че все още не съм се възстановил от травмата си в китката, която получих по време на турнира в Майорка през юни.

През последните шест седмици следвах насоките на медицинските лига, носех шина и правех упражнения, преди да се завърна на корта. Възстановяването ми вървеше много добре, но миналата седмица по време на тренировка отново почувствах болка, след което веднага посетих доктор.

След няколко прегледа, лекарите прецениха, че ще ми трябва още известно време. Разбрахме се да подходим консервативно върху проблема и да дадем нужното време за възстановяване на китката ми. Ще нося шината още няколко седмици, преди отново да хвана ракетата.

Беше наистина тежко решение за взимане, но знам, че е правилно. Имам дълга кариера пред себе си и е важно да не поемам излишни рискове. Надявам се да ме разберете.

Искам да благодаря на всички вас за подкрепата, която ми давате. Наистина значи много за мен и ме зарежда положително в тези трудни времена. Ще използвам времето, в което съм аут от кортовете, за да поддържам форма и да насоча фокуса си към каузи, които са от жизнена важност за нас, като например - опазването на океаните и природната среда. 

Ще ви държа в течение с моя прогрес. Пазете се. Нямам търпение да се завърна на корта”, написа Тийм.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация