Бейл е най-опасният футболист на европейското

18:05
Бейл е най-опасният футболист на европейското

Гарет Бейл е футболистът, създал най-много големи голови положения в мачовете от груповата фаза на Евро 2020, сочи статистиката. Според данните на SofaScore голямата звезда на Уелс Бейл е на първо място в тази класация с 5 създадени големи голови шанса. На второ място е нидерландецът Дониел Мален (4), а в подреждането следват белгиецът Кевин де Бройне, испанецът Пабло Сарабия и украинецът Руслан Малиновски с по 3.

В същото време с най-много асистенции от началото на първенството са Стивън Цубер от Швейцария и датчанинът Пиер-Емил Хьойберг с по 3. В Топ 5 в класацията за най-много направени ключови пасове пък са споменатите вече Де Бройне, Хьойберг и Малиновски, както и Дейвид Алаба (Австрия) и Андрю Робъртсън (Шотландия). Всички те са направили по 9 ключови подавания.

Нидерландският халф Френки де Йонг пък е най-добрият дрибльор в първата фаза на Евро 2020, според статистиката. Де Йонг е направил 13 успешни дрибъла - с 5 повече от Де Бройне, шведа Александър Исак, хърватина Матео Ковачич и швейцареца Брийл Емболо. Най-ефективните дрибльори в груповата фаза пък са били хърватинът Никола Влашич и роденият в Бразилия италианец Жоржиньо, които могат да се похвалят със стопроцентова успеваемост до момента.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация