Уелс прати турците по домовете и направи нова крачка към титлата (видео)

20:50
Уелс прати турците по домовете и направи нова крачка към титлата (видео)

Уелс победи Турция с 2:0 на стадион "Олмипийски" в Баку в среща от група А на Евро 2020. Аарън Рамзи откри резултата в 42-та минута. След почивката Гарет Бейл пропусна да се разпише от бялата точка, но последните минути на даденото от рефера продължение на редовното време Конър Робъртс сложи точка на спора с втори гол за драконите. 

Тимът на Уелс стартира отлично мача и имаше предимство в началото. В шестата минута тимът на Роб Пейдж имаше великолепна възможност да поведе. Бейл изведе Рамзи на прекрасна позиция, а халфът на Ювентус финтира Союнджу и стреля, но прати топката в обсега на вратаря и Чакър отрази удара. Турците бързо отговориха и малко по-късно пред Йъзмаз се откри възможност за изстрел. Неговият удар бе отклонен и топката мина покрай вратата.

Двубоят бе доста отворен и положенията се редуваха и пред двете врати. Британците бяха доста по-активни в този период. Те стигнаха до разбъркване в наказателното поле на съперника, при което Союнджу отклони топката с ръка, но при падането си на терена и съдията не отсъди дузпа. Малко по-рано Дани Уорд трябвашие да се намесва след удар с глава на Йъзмаз, но вратарят бе пласиран отлично и изстрела не го затрудни. 

В 24-ата минута Рамзи направи втори голям пропуск. Той отново бе изведен великолепно от Бейл, който видя пролуката в центъра на турската отбрана. Рамзи имаше време и пространство, но прати топката над вратата. Тимът на Шенол Гюнеш имаше силен период след половин час игра. Това доведе до натиск и няколко центрирания. При едно от тях Морел изби топката пред голлинията, въпреки че тя вероятно отиваше покрай гредата.

Уелс продължаваше да е по-опасният отбор, а защитата на Турция нямаше отговор на великолепните извеждащи подавания на Гарет Бейл. Играчът на Реал Мадрид за пореден път матира отбраната на съперника и изведе Рамзи с прекрасно подаване в 42-ата минута. При третия си опит той отигра великолепно, като овладя на гърди и пусна топката покрай вратаря, давайки преднина на тима на Роб Пейдж.

На почивката Гюнеш направи двойна смяна и пусна в игра Язъджъ и Демирал, а неговият тим започна по-добре втората част. Турците трудно стигаха до положения, но в 54-ата създадоха най-голямата ти възможност. След ъглов удар топката бе отклонена от Демирал, след това от Айхан и стигна до Йълмаз, а той стреля от воле, но над вратата.

След час игра Уелс пропусна да реши мача. Бейл бе спънат в наказателното поле. След разглеждане на ситуацията с ВАР съдията посочи бялата точка. От бялата точка обаче Бейл прати топката над вратата и пропиля ситуацията.

Бейл се реваншира, като асистина на Конър Робъртс в 95-та минута, когато бе оформен крайният резултат. Уелсците се поздравиха със заслужена победа.

ТУРЦИЯ - УЕЛС 0:2

0:1 - Рамзи (42)
0:2 Робъртс (90+5)


ТУРЦИЯ: Чакър, Мераш, Союнджу, Айхан, Челик, Йокушлу, Туфан, Чалханоолу, Юндер, Караман, Йъзмаз

УЕЛС: Уорд, Дейвис, Родън, Мефъм, Робъртс, Алън, Морел, Джеймс, Рамзи, Бейл, Мур

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация