Украйна записа първи успех на Евро 2020 срещу Северна Македония (видео)

17:55
Украйна записа първи успех на Евро 2020 срещу Северна Македония (видео)

Украйна спечели драматична победа срещу Северна Македония с 2:1 в среща с две пропуснати дузпи - по една от всеки един от двата отбора. Головете за играчите на Андрий Шевченко бяха дело отново на Ярмоленко (29’) и Яремчук (34’) - същите играчи, които се разписаха и при загубата от Нидерландия. За западните ни съседи точен бе Алиоски в 57-ата минута, когато пропусна дузпа, но при добавката бе точен.

Първата добра възможност дойде още преди да са изтекли пет минути, но вратарят на западните ни съседи. В 8-ата минута Димитриевски трябваше да се намесва отново, този път след удар на Малиновски. В 11-ата минута централния нападател Яремчук се озова очи в очи с вратаря на Северна Македония, но Ристовски го настигна и успя с шпагат да изчисти топката.

Украйна откри резултата в 29-ата минута, когато след изпълнение на корнер топката достигна до Карабаев, а той майсторски я отклони много технично към капитана Ярмоленко, който се разписа за 1:0 от близко разстояние за 1:0.

Само пет минути по-късно “жълто-сините” вече водеха с 2:0 - Зинченко се освободи прекрасно в центъра на терена, прати вдясно към Ярмоленко, а той с едно докосване изведе Яремчук сам срещу вратаря, който се оказа безпомощен за втори път.

В 38-ата минута Горан Пандев бе изведен отлично, напредна в наказателното поле, залъга един бранител и отбеляза, но впоследствие голът бе отменен поради засада.

В 50-ата минута Украйна имаше нов шанс - Малиновски стреля опасно от фал, но Димитриевски отрази.

Само четири минути по-късно Бушчан направи страхотно спасяване след удар на Трайковски, но Горан Пандев пое топката и миг преди да стреля бе фаулиран. Алиоски застана зад топката, стреля вляво, но Бушчан отново направи отлично спасяване, но фланговият играч не сгреши при добавката и намали резултата на 2:1.

В 68-ата минута отново Бушчан трябваше да се намесва след нов добър удар на Трайковски. В 74-ата минута Украйна бе много близо до ново попадение, но Виктор Циганков получи отлично подаване сам срещу вратаря, но стеля много слабо покрай вратата на Димитриевски.

Играчите на Андрий Шевченко получиха възможност да изпълнят дузпа в 81-ата минута след удар на Малиновски, който попадна в ръката на един от играчите в стената. Зад топката застана отново Малиновски, но силният му изстрел вдясно бе спасен отлично от Димитриевски, което бе и втората пропусната дузпа в срещата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация