Италианците за първи път отбелязаха три гола в свой двубой на европейско

10:45
Италианците за първи път отбелязаха три гола в свой двубой на европейско

В Италия ще запомнят победата с 3:0 над Турция, с която беше поставено началото на Евро 2020. “Скуадра Адзура” не само, че показа впечатляваща игра през целия мач, но също така за първи път отбеляза три гола в свой двубой на европейско първенство. Това се случи в 39-ия мач на тима на континенталния форум.

Головият нюх на италианците в срещата не беше случаен, тъй като още през първото полувреме играчите на Роберто Манчини отправиха цели 14 удара срещу 0 на своя съперник. Това е най-голямата разлика в изстрелите на два отбора през първото полувреме на мач от европейско първенство от Нидерландия - Латвия през 2004-а, когато “лалетата” отправиха 16 шута, а балтийците само 1.

Също така автоголът на Мерих Демирал в 53-ата минута е първото попадение на Евро 2020. Преди това нито едно европейско първенство не беше започвало с автогол.

За Чиро Имобиле това беше 14-и гол с националната фланелка, като по този начин той се изравни с Марио Балотели на първата позиция по брй попадения за “Скуадра Адзура” измежду активните футболисти.

Джанлуиджи Донарума (22 години и 106 дни) стана най-младият вратар, изиграл мач на световно или европейско първенство за Италия. Той задмина Джорджо Геци, който досега държеше върховото постижение със своите 23 години и 342 дни на Мондиал 1954.

Капитанът Джорджо Киелини записа участие на четвърто европейско първенство, с което изравни рекорда за “Скуадра Адзура” в това отношение. Другите двама с такъв брой участия за Италия на подобен турнир са Джанлуиджи Буфон и Алесандро Дел Пиеро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация