България приема Грузия в мач за публиката

18:41
България приема Грузия в мач за публиката
Националният отбор на България приема тима на Грузия в последна квалификационна среща за Световното първенство в Южна Африка. За съжаление "трикольорите" загубиха шансове за класиране на Мондиала и двубоят на Националния стадион "Васил Левски" в сряда вечер от 21:00 часа ще бъде без значение.

През миналата събота Кипър разгроми България с 4:1. Футболистите на Станимир Стоилов имаха своите шансове в срещата, но двете греди и добрата ни игра в първите десетина минути бяха помрачени от безобразния синхрон между защитниците ни. Бранителите, заедно със своите колеги, приличаха на хванати от улицата и по никакъв начин не показаха, че заслужават националната фланелка. Кипърците правиха каквото си искат с нашия дефанс, като само добрите намеси на Димитър Иванков, а след това и на Николай Михайлов ни спасиха от по-голям резил.

\"\"

Така преди последния кръг класирането в групата отрежда директно участие на световните шампиони Италия на първия Мондиал, който ще се проведе в Африка, а отборът на ЕЙРЕ ще се бори за класиране на баражите.

\"\"

Националният селекционер Станимир Стоилов заяви, че няма намерение да прави промени в защитната четворка, която се представи по ужасяващ начин при гостуването ни в Kипър. Титулярният страж на българската врата Димитър Иванков пропуска срещата, след като се установи на прегледа в Германия, че има мини-фрактура на крака и ще трябва да почива около три седмици. Така в рамката на вратата ще застане играчът на холандския Твенте Николай Михайлов. Като двойка централни защитници пред него ще действат Иван Иванов и Пламен Николов, а като десен бек ще се гласува доверие на Костадин Стоянов. Проблемите в защитното каре идват от левия фланг на отбраната, където не е ясно дали Веселин Минев ще може да се възстанови от неприятната контузия. Ако играчът на Левски не успее да преодолее болките, то той ще бъде заменен по всяка вероятност от повикания по спешност играч на Литекс Михаил Венков. Другият извикан "на пожар" защитник в лицето на Иван Бандаловски ще започне срещата на резервната скамейка. В средната линия проблем създава липсата на Стилиян Петров. Играчът на Астън Вила получи жълт картон в 64-а минута в срещата срещу Кипър и по този начин е наказан за предстоящия двубой. Стенли дори се прибра в Бирмингам, където вече води подготовка за дербито с Челси. Най-вероятният заместник на Петров за предстоящото домакинство на Грузия ще е играчът на ЦСКА Коста Янев, който ще си партнира със Станислав Ангелов в средата на терена. Левият фланг на полузащитата ще се заеме от Мартин Петров, а от дясно ще се избира между Благой Георгиев и Иван Стоянов. В атаката на тима сигурен е само Димитър Бербатов, като за негов партньор ще се избира между Димитър Рангелов, Валери Божинов и Валери Домовчийски.

\"\"

\"\""За мача с Грузия в сряда ще има промени в титулярния състав. Най-проблемния пост е на Стилиян. Той няма да може да вземе участие, тъй като е и контузен, и наказан. Според мен не трябва да има съмнение, че Стилиян няма желание за игра. Той получи удар в коляното, който смятам, че всички сте видели и контузията му е извън всякакво съмнение. Димитър Иванков също е с тежка травма и в момента е в Германия на преглед. Ще преценявам кой ще застане на неговото място. До последно ще изчакам да видя положението с Веселин Минев и Станислав Ангелов, които също се оплакват от леки болки. Бранителят на ПСВ Айндховен Станислав Манолев също отпадна и трябваше да изискаме някой на неговото място. Мислех да викам от младежкия национален отбор, но след разговор с Иван Колев, разбрах, че Лъчезар Балтанов, който се е представил на много добро ниво е с контузия. Опитах да извикам Йордан Минев от ЦСКА, но до колкото разбрах и той е с травма. Извиках Иван Бандаловски и Михаил Венков, тъй като Костадин Стоянов може да играе и в центъра. Смятам, че засега Мартин Камбуров не си е извоювал повиквателна, защото на неговия пост се конкурират четирима футболисти, които той на този етап не може да пребори", коментира реди квалификацията с Грузия Станимир Стоилов.

\"\""Не спечелихме нито един мач досега, но играхме много добре в няколко двубоя. Един от тях бе този с България, в който се разминахме с победата. Надявам се в София да постигнем първия си успех. Играем добре, но ни липсва късмет. Българите са с наранено самочувствие и със сигурност също ще искат да победят. Желанието ми е да направим хубав мач и да зарадваме публиката на стадиона", заяви аржентинският селекционер на Грузия Ектор Купер.

\"\"

Отборът на България приема тима на Грузия в последен мач без значение от квалификационната кампания за Мандиала през 2010 година. Селекцията на Станимир Стоилов не успя да извоюва място на най-големия футболен форум в света след няколко разочароващи мача, а и липсата на късмет в отделни моменти от кампанията оказа влияние. Така за пореден път "трикольорите" ще гледат Световното по телевизията, а запалянковците в България няма да могат да подкрепят своя тим на най-престижната футболна сцена. Все пак нека пожелаем победа на националите срещу Грузия и дано следващите квалификации бъдат по-успешни за нас.

България - Грузия, Национален стадион "Васил Левски", 21:00 часа

Главен съдия: Кристин Якобсон (Исландия)

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

crissttiano
14.10.2009 20:35

отново загуба за гранда България за съжаление *sad* то тва вече не е новина а често явление *party* дано Ванйо Иванов отново ни покаже какво е да имаш мотивация в мъжкия национал понеже за младежите нямал стимул *thumb_up* браво Ванка *beer*

bianc0ner0
14.10.2009 20:20

няма да бием грузия..няма никаква мотивация мача е 1:2

Brunoo
14.10.2009 14:53

Мач за публиката ли?! *lol* Въобще ще има ли такава освен 11-те наблюдателя в зелено-бяло по терена? *wonder*

MeToDueB
14.10.2009 11:08

Най-интересно ще ми бъде как ще се представи Ники Михайлов на вратата и централната ни двойка бранители .. дали ще се разбират и дали Иван Иванов ще е изтрезнял от мача с Кипър, а и .. дали двойката бегове ще е поне малко по-малко страхлива в мач срещу Грузия, като домакини .. дано си отмъстим и покажем, че ставаме за нещо .. да си отмастим за равния в Тбилиси 0-0 .. и да разгромим грузия заради загубата 1-4 от Кипър .. в атака играем много красиво, дейно и ми харесва отбора как организира атаките си (разбира се .. благодарение на Бербатов).. но в защита трябва поне да знаят къде да седят .. пък да я ритат .. ще се научат. Те първо тактиката да научат .. че в това бг пумярско първенство .. не ги ли научиха най-накрая .. и къде са Вальо Илиев, В Димитров, Д Телкийски .. някъде забравени по чужбина .. Телкийски се върна в Левски, но можеше поне за резерва да бъде викан ..

lubo_krika
14.10.2009 01:56

Аз съм на същото мнение,че няма да има публика утре.Те просто не я заслужават.Мачът е 1 или 2 на 0,но просто не си заслужава.По-добре с тия пари да се изпие по някоя биричка и това е.Нека разберат до каква степен засрамиха страната ни.И специално за онзи мач не обвинявам само Иванов.Да слаб беше,но небеше само той.Целия отбор не се представи на ниво.

Lollipopp
14.10.2009 00:16

excille - ние ги подкрепяме от 10+ години и все сме на същото дередже ... то вярно че надеждата умира последна , ама при нас първо тя умира и после всичко останало ... за какво да ида да ги гледам ??? да гледам Бербатов че се има за звезда ли? да гледам защитници които немогат да тичат ли? ами колкото и да съм българин ... съжелявам но вече незаслуват доверие ... не всички играчи , но повечето ... има няколко които се стремят да направят нещо (Марто , Стилян , Иванков и още 1-2-ма) но в това число не включвам Бербатов ... просто само ще им стискам палци не за друго ами поне да направят един Х ... което е малко вероятно ... утре отивам в еврото и пускам една 2-ка ... при тоя коефициент ще се изкарат добри парички *smile* ... и едно съветче - не си хабете парите, времето и нервите да ходите да го гледате ;] просто не си заслужава *stop*

svetlio_vn
14.10.2009 00:08

По-скоро "България приема Грузия в мач без публика" ...

brickbat
13.10.2009 23:55

Някои знае ли колко е заплатата на Ектор Купер, като мениджър на Грузия *wonder*

KOBAKA_
13.10.2009 23:50

ахахаха каква ПУБЛИКА ве ахахах трябва да си ненормален за да ходиш на този мач... пък и пари да даваш ... НИКОГА *stop*

Futbulfen
13.10.2009 23:22

Пари да ми дават тия футболистчета скоро няма да ги гледам на живо.. Какво значи: "Най-лесно е да си фен докато един отбор бие, но когато не се представят добре и имат нужда от подкрепа вички се дърпат." Е извинявай пич ... само ще те посъветвам. Не лягаи тая нощ да спиш,отиди пред касите на нац.стадион и се нареди за билети , че може да не останат *joking* *sick* МОМЧЕ ОСЪЗНАИ СЕ..ОСЪЗНАЙТЕ СЕ ВСИЧКИ ВИЕ КОИТО ЩЕ ИМ ОТИДЕТЕ!!! САМО ЛЕВСКИ ОЛЕ!

excille
13.10.2009 22:37

pomagalo Най-накрая един човек да мисли като мен, същото писах и аз малко по-надолу.

Baros_87
13.10.2009 22:33

дано и Грузия да не опука здравата *joking*

Almalox
13.10.2009 21:57

"България приема Грузия в мач за публиката" че то ще има ли публика изобщо *joking*

lozan_kr
13.10.2009 21:47

ма утре хич нема да играят помнете ми думите - а те и половината се изпоотказаха/контузени?/

excille
13.10.2009 21:36

Аз пък ще ида.Най-лесно е да си фен докато един отбор бие, но когато не се представят добре и имат нужда от подкрепа вички се дърпат.Да, играят без сърце, но нека им покажем каква публика сме пак да се надяваме да се поусетят малко и да се поразиграят

redshark
13.10.2009 21:20

Еее то се някой ще отиде, че да искат оставката на Стоилов *wink*

Cris_7
13.10.2009 21:14

Дано поне да бием с голям резултат ,че и ако пак загубим.. *sick*

lozan_kr
13.10.2009 21:03

М Л Б А !!!
НИКОЙ ДА НЕ ХОДИ НА МАЧ!!!
ДА ИМ Е ЧЕСТИТО!!!

IDIMDI
13.10.2009 20:53

Тъй като публика няма да има ,то явно националите ще играят за редакторите на сайта.

Kura_na_qnko
13.10.2009 20:48

Поредният футболен гигант се изпречва на пътя на бляскавите ни национали.И след като в предишния трилър за малко да спечелим(само 4 гола ни оставаха) тук се очаква лека промяна на посещаемостта.От 2500 се очаква да стигне околоо 25 (приблизително).Айде да пожелаем успех на нашите и един престижен Х *joking*

lubo_309
13.10.2009 20:42

Къде са Петкан и Драган? А верно те са контузени. А бе, пичове, вземете първо прочетете статията и тогава пишете коментари от сорта на тоя къде е, а ония що го няма?

bobygbg
13.10.2009 20:22

Жалко е, но се надявам никои да не отиде. За хора без сърца и достойство нямам желание. Ще си избера мач по ТВ. *sad*

Tearstained
13.10.2009 20:20

Ахахахахахаха,верно че Каладзе ще е най-големият ни коз *lol* Дано да е пак във форма и да си вкара поне един автогол,че белким запишем едно хиксче срещу тези "великани във футбола"

bacardy_breezer
13.10.2009 20:06

Ехааа , пак със същата защита ,както срещу Кипър.Ще го отнесеме и от грузинците май , освен ако Каладзе не си вкара някой автогол.

paco_kl
13.10.2009 20:05

абе,че ще гледаме мача си е факт.обаче тази овча глава защо пуска пак същият състав?вместо пелето да извика велизар димитров.за отбраната го няма тунчев,но валентин илиев е по качествен от всички дето не знаят даже какво правят там.манолев контузен ли е?ивелин попов...мани тоя божинов,извикай камбуров,дай шанс на някои пичове които имат потенциал.сега е времето да експериментираш,не на важните мачове-овча главо

stefko18
13.10.2009 19:35

е как няма да бием пак сме с "невероятната защита "

Okfan
13.10.2009 19:21

Статията трябваше да се казва: "България вече никога няма да играе пред публика". След тези резили и погроми трябва да свикват самите футболисти да бъдат повече от публиката поне 10 мача

winnera_
13.10.2009 19:14

то и по телевизията никои няма да гледа

kr1s00
13.10.2009 18:59

пари да ми дават няма да отида .. *evil*

Ladko
13.10.2009 18:45

Какъв мач за публиката? Кой ще ходи да ги гледа след мача с Кипър? Какво повече може да ни покажат от предишния мач? Да бият с 1 -2 на 0 и да си тряат там, че за смях станаха. И да се готвят за Европейското от сега, нищо че май вече е късно...