Лестър се изложи в мача с Тотнъм и няма да участва в Шампионската лига (видео)

21:19
Лестър се изложи в мача с Тотнъм и няма да участва в Шампионската лига (видео)

Отборът на Тотнъм спечели гостуването си на Лестър с 4:2 във вълнуващ мач от последния кръг на Премиър лийг. Попаденията за “шпорите” бяха отбелязани от Хари Кейн (41’), Каспер Шмайхел (76’ - автогол) и резервата Гарет Бейл (87’, 90+6’). Джейми Варди (18’, 51’) на два пъти се разписа от дузпа за домакините. Тази загуба беше пагубна за “лисиците”, тъй като ги остави извън местата, даващи право на участие в Шампионската лига. Лондончани пък успяха да се класират за Лигата на конференциите благодарение на днешния си успех.

Брендан Роджърс направи само една промяна в стартовия си състав след загубата с 1:2 от Челси. Вместо Айосе Перес титуляр беше намиращият се в чудесна форма Келечи Ихеаначо. Негов партньор в атака беше звездата на тима Варди. Райън Мейсън предприе две промени в своята единайсеторка след поражението с 1:2 от Астън Вила. В защита този път играха Мат Дохърти и Давинсон Санчес на местата на Джафет Танганга и Ерик Дайър. На върха на атаката отново беше Кейн, който беше подпомаган от Стивън Бергвайн, Деле Али и Хюн-Мин Сон.

В 9-ата минута Чалар Союнджу игра с глава след центриране от корнер, но топката завърши в ръцете на Юго Лорис. В 15-ата Тоби Алдервейрелд препъна Варди в наказателното поле и след преглеждане с ВАР съдията посочи бялата точка. С точен удар оттам именно Варди откри резултата в полза на своя тим. В 21-ата Уесли Фофана беше принудително заменен от Номпали Менди заради контузия. В 36-ата Марк Олбрайтън стреля от дистанция, но Лорис се справи с неговия шут. В 38-ата Сон получи топката точно пред вратата. Той се опита да я подаде на Кейн, но Союнджу я изби в корнер. В 41-ата след изпълнение на ъглов удар настана разбъркване, при което Кейн с воле прати топката в противниковата мрежа за 23-ия си гол през сезона.

В 50-ата минута Менди пробва далечен шут, който не затрудни Лорис. Само минута по-късно обаче Давинсон Санчес повали Варди в наказателното поле. Съдията отсъди втора дузпа за домакините, а ВАР потвърди решението му. Варди отново се зае с изпълнението и отбеляза 150-ия гол в своята кариера. В 57-ата минута Кейн стреля отдалече, но не намери целта. Ихеаначо веднага отговори с удар по земя, който беше уловен от Лорис. В 73-ата Серхио Регилон поиска дузпа за фал срещу него, но реферът не уважи претенциите му. 

В 76-ата минута Сон центрира от корнер, а в опита си да избие топката, Шмайхел вместо това я прати в собствената си мрежа за 2:2. В 87-ата Кейн задържа топката в противниковото наказателно поле и я върна към Бейл, който се разписа от границата на наказателното поле. ВАР провери ситуацията за игра с ръка на Кейн, но все пак голът остана. Дълбоко в добавеното време Бейл осъществи рейд и отправи удар, който се отби в гредата, но при своята добавка той беше безпогрешен за крайното 4:2 в полза на лондончани.

Така Лестър остана с 66 точки и за втора поредна година завършва на петата позиция в класирането след поражение в последния кръг. Това означава, че тимът ще се задоволи само с участие в Лига Европа. Тотнъм финишира на седмото място в подреждането с 62 пункта, което им отрежда участие в новия турнир Лига на конференциите.

ЛЕСТЪР - ТОТНЪМ 2:4

1:0 Варди (18' - дузпа)
1:1 Кейн (41')
2:1 Варди (52' - дузпа)
2:2 Шмайхел (76' - автогол)
2:3 Бейл (87')
2:4 Бейл (90+6')

Лестър: Шмайхел, Кастане, Фофана, Союнджу, Олбрайтън, Тилеманс, Ндиди, Томас, Мадисън, Варди, Ихеаначо

Тотнъм: Лорис, Дохърти, Санчес, Алдервейрелд, Регилон, Уинкс, Хьойберг, Бергвайн, Али, Сон, Кейн

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация