Ливърпул изпълни целта си срещу Кристъл Палас (видео)

21:10
Ливърпул изпълни целта си срещу Кристъл Палас (видео)

Ливърпул завърши на трето място в крайното класиране на Премиър лийг, след като победи с 2:0 Кристъл Палас на "Анфийлд" в последния кръг на английския шампионат. Мърсисайдци имаха нужда от победата, за да запазят мястото си в топ 4. Тимът на Юрген Клоп не само направи това, но се класира дори с една позиция по-нагоре, след като Челси загуби гостуването си на Астън Вила. Садио Мане донесе успеха на домакините с голове в 36-ата и 74-тата минута. Това бе пета поредна победа за Ливърпул и десети последователен двубой без поражение в първенството.

Клоп заложи на същия състав, който в миналия кръг победи Бърнли с 3:0. Вайналдум изведе тима с капитанската лента, а Диого Жота явно бе възстановен от контузията, която получи срещу Манчестър Юнайтед, но остана на пейката за началото. Голямата новина бе, че Джордан Хендерсън, който не е играл от 20 февруари, също попадна сред резервите. 

Рой Ходжсън, за когото това беше последният мач като мениджър на Кристъл Палас, както и финален двубой в кариерата му в Премиър лийг, направи две промени в своя стартов състав. Кристиан Бентеке пропусна двубоя срещу бившия си клуб. Вместо него започна Джордан Аю. Ридевалд пък замени Шлуп. 

Кристъл Палас започна по-добре този двубой и в първите минути Алисон трябваше на два пъти да се намесва. Първо Заха излезе зад отбраната на домакините и стреля, но стражът на мърсисайдци спаси. В шестата минута Таунзенд изпълни опасно фал, но отново бразилецът внимаваше и изби над гредата.

В 15-ата минута гостите отново бяха много близо до гола. Александър-Арнолд сгреши с подаването и по този начин изведе Таунзенд сам срещу Алисон. Този път стражът не успя да се намеси, но топката премина встрани от далечния ъгъл.

В 20-ата минута най-сетне и Ливърпул стигна до чиста възможност. Рис Уилямс бе оставен напълно непокрит и засече с глава центриране от корнер, но от 7-8 метра не успя да намери вратата, пращайки топката над вратата. Малко след това и Салах стреля технично от 20-ина метра, но над вратата. Отново египтянинът се озова на стрелкова позиция в 23-тата минута, след като получи страхотен пас от Тиаго. Салах овладя добре и стреля към близкия ъгъл, но този път Гуаита спаси.

Натискът на Ливърпул обаче се засили. Малко след като измина половин час домакините организираха много добра атака, при която Салах, Вайналдум и Мане разиграха, но сенегалецът стреля много неточно. Последният провали ново добро нападение в 34-тата минута, след като шутира слабо и право в ръцете на Гуаита. При третия си опит, в 36-ата минута, Мане обаче откри резултата. Робъртсън центрира от корнер, Рис Уилямс отклони с глава, след което Фирмино опита да си спре топката на далечната греда, като по този начин начин асистира на сенегалеца, който отблизо прати кълбото във вратата на лондончани.

Ливърпул доминираше много по-сериозно през втората част и заслужено стигна до втори гол. Негов автор отново бе Мане в 74-тата минута. Салах проби отдясно, след което намери сенегалеца пред наказателното поле. Последният направи няколко крачки и стреля, топката рикошира в бранител на Палас и влезе във вратата на Гуаита за 2:0.

До края Салах пропусна две положения, като първо стреля встрани, а след това Гуаита спаси удара му. Така египтянинът пропусна да се изравни с Хари Кейн в битката за голмайсторския приз. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация