Клоп: Футболният отбор е като оркестър

22:47
Клоп: Футболният отбор е като оркестър

Според мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп Манчестър Сити нямаше да стане шампион, ако имаше проблемите с контузии, с които трябваше да се справят мърсисайдци през този сезон. Централните защитники Върджил Ван Дайк и Джо Гомес пропуснаха голяма част от кампанията поради контузии в коляното. Третият централен бранител Жоел Матип отсъства сериозен период, а Фабиньо, Джордан Хендерсън и Диого Жота също пропуснаха доста мачове.

"Един футболен отбор е като оркестър, в който много хора работят заедно. Ако загубиш един, можеш да се справиш, но ако загубиш двама, тогава става трудно", сподели Клоп пред "Скай Спортс" преди решителния мач с Кристъл Палас утре. Ако Ливърпул спечели, най-вероятно ще завърши на четвърто място и ще си осигури участие в Шампионската лига - нещо, което бе далечна цел преди два месеца.

"С броя на контузиите, които имахме, това не беше годината да ставаме шампиони. Никакъв шанс. За който и да е отбор. Колкото и да са добри, ако Сити не можеше да разчита на трима централни защитници, те нямаше да станат шампиони. При Юнайтед също. Освен това те отсъстваха горе-долу целия сезон.

Играчите се бориха, приеха трудностите и направиха най-доброто, на което са способни. Ако спечелим в неделя и се класираме за Шампионската лига, тогава сме постигнали най-доброто при тази ситуация. Свършихме определена работа, но не тази, която искахме да свършим", коментира германецът.

"Очевидно е, че нямаше да стигнем до тази ситуация, ако момчетата не бяха показали характер, а те имат много специален характер. Доказаха го милион пъти. Ако нещо не върви, не става дума за техния характер. Когато минаваш през трудни периоди, това те прави по-силен като колектив. Имаше различни моменти. Играчи не бяха в най-добраат си форма или в най-доброто си настроение. Аз не бях в най-доброто си настроение, но намерихме начин да се държим заедно. В нито един момент не се обвинявахме или не се сочехме с пръст", каза още мениджърът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация