Победата на Реал над Виляреал се оказа недостатъчна на "кралете", за да станат шампиони

22:09
Победата на Реал над Виляреал се оказа недостатъчна на "кралете", за да станат шампиони

Отборът на Реал Мадрид постигна драматичен обрат, за да запише победа с 2:1 като домакин на Виляреал в последния кръг на Ла Лига. “Жълтата подводница” изненадващо откри резултата чрез Йереми Пино (20’), но късни попадения на Карим Бензема (87’) и Лука Модрич (90+2’) донесоха крайния успех на мадридчани. По същото време обаче градският съперник Атлетико Мадрид спечели своето гостуване на Валядолид с 2:1 и така триумфира с титлата на Испания, а “Кралския клуб” завърши втори в класирането.

В 3-ата минута центриране на Алваро Одриосола намери Карим Бензема, но удара на французина не застраши противниковата врата. В 6-ата Карлос Бака излезе сам срещу Тибо Куртоа, но Едер Милитао застигна нападателя и изби топката. В 15-ата Бензема отново не успя да се възползва от центриране на Одриосола. В 20-ата лошо позициониране на домакинската защита позволи на Жерард Морено да намери с пас Пино, който откри резултата в полза на гостите. 

В 24-ата мадридчани поискаха дузпа за игра с ръка на Даниел Парехо, но такава не последва. В 28-ата Етиен Капу плучи възможност да стреля, но не намери целта. В 32-ата Алфонсо Педраса центрира, а Бака не успя да овладее топката и тя отиде в обятията на Куртоа. В 34-ата Лука Модрич се доближи до вратата, но неговият шут мина покрай нея. В 44-ата Бензема стреля отдалече и прати топката в аут. В последните секунди на първата част Каземиро нанесе удар с глава, който обаче попадна право в ръцете на Херонимо Руи.

В 52-ата минута Милитао стреля с глава, но го направи неточно. В 54-ата Винисиус Жуниор пробва шут, който се оказа твърде слаб и не затрудни Руи. Минута по-късно Каземиро центрира отлично и Бензема с глава прати топката в противниковата мрежа. След дълго преглеждане на ситуацията ВАР показа, че французинът е бил в много тънка засада и така попадението беше отменено. В 66-ата голяма грешка на Руи предостави отличен шанс на Бензема, който обаче не се възползва и ударът му завърши в аут.

В 72-ата нападателят опита воле, което прелетя покрай вратата. След минута Мануел Тригерос отговори с шут, който попадна в обятията на Куртоа. В 83-ата Модрич нанесе удар, който не намери очертанията на вратата. В 87-ата резервата Родриго намери Бензема на границата на наказателното поле, като френският национал изравни с чудесен удар точно под напречната греда. В добавеното време и двата отбора потърсиха успеха, като той отиде на сметката на домакините благодарение на Модрич, който успя да се разпише. "Лос бланкос" обаче не се зарадваха на победата, тъй като след последния съдийски сигнал разбраха, че така или иначе тя не им гарантира шампионската титла заради успеха на Атлетико.

Въпреки тази победа Реал Мадрид ще вземе сребърните медали в първенството, финиширайки на втората позиция с 84 точки или с две по-малко от новия шампион Атлетико. Така “Кралския клуб” остава без спечелен трофей през сезона, а наставникът Зинедин Зидан най-вероятно ще напусне отбора през лятото. Междувременно, Виляреал завърши седми в класирането с 58 спечелени пункта, което гарантира на отбора участие в Лигата на конференциите. В сряда обаче играчите на Унай Емери ще спорят с Манчестър Юнайтед за трофея в Лига Европа, който може да ги класира за Шампионската лига.

РЕАЛ МАДРИД - ВИЛЯРЕАЛ 2:1

0:1 Пино (20')
1:1 Бензема (87')
2:1 Модрич (90+2')

Реал Мадрид: Куртоа, Одриосола, Варан, Милитао, Гутиерес, Каземиро, Валверде, Модрич, Асенсио, Бензема, Винисиус

Виляреал: Руи, Гаспар, Албиол, Торес, Педраса, Пино, Капу, Прехо, Тригерос, Ж. Морено, Бака 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация