Реал Мадрид остана в борбата за титлата след успех в Билбао (видео)

21:24
Реал Мадрид остана в борбата за титлата след успех в Билбао (видео)

Реал Мадрид победи Атлетик Билбао с 1:0 на "Сан Мамес" в решаващ двубой от 37-я кръг на Примера дивисион.  Начо Фернандес отбеляза попадението в 68-ата минута.


Мачът започна в спокойно темпо, като стабилната защита на домакините не позволи на противниковите играчи да сътворят опасни положения в първите 20-ина минути. В 27-ата Джон Морсийо игра с ръка в наказателното си поле, но съдията Антонио Лаос и ВАР отказаха да дадат дузпа за гостите. В 31-ата Бензема и Йерай Алварес паднаха в същото наказателно поле след битка за топката, а реферът отново не видя предпоставки за наказателен удар. В 39-ата Винисиус опита хитър пас за Родриго, но Унай Симон излезе и улови топката. В 43-ата Алекс Беренгер стреля от фал, но топката мина покрай вратата.

 

В 48-ата минута Едер Милитао стреля с глава след центриране от корнер, но той не успя да намери целта. В 50-ата Морсийо отправи първия точен удар в мача, но Тибо Куртоа го отрази. Атаката продължи, като Йерай с далечен шут прати топката в аут. В 52-ата Винисиус опита изстрел, който претърпя рикошет и излезе в корнер. В 57-ата Реал най-после стигна до точен удар. Тогава Модрич стреля по земя, а Симон успя да избие топката. В 61-ата след центриране от корнер Каземиро нанесе удар с глава, който се отби в напречната греда.


В 68-ата минута след късо изпълнен ъглов удар топката стигна до бразилския халф, който я насочи към Начо, а защитникът я отклони във вратата за 1:0 в полза на гостите. Пасът мина покрай намиращия се в пасивна засада Бензема, като ВАР реши да зачете попадението. В 76-ата Ибай Гомес центрира отлично към Асиер Вийялибре, чийто изстрел се оказа твърде неточен. В 83-ата Микел Весга отправи опасен удар с глава, който мина покрай вратата.


АТЛЕТИК БИЛБАО - РЕАЛ МАДРИД 0:1


0:1 Начо (68')


Атлетик Билбао: Симон, Де Маркос, Йерай, Мартинес, Баленсиага, Беренгер, Д. Гарсия, Венседор, Морсийо, Уилямс, Сансет


Реал Мадрид: Куртоа, Одриосола, Милитао, Начо, Гутиерес, Валверде, Каземиро, Модрич, Родриго, Бензема, Винисиус

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация