Петер Шмайхел идва в България с Купата на Шампионска лига

14:20
Петер Шмайхел идва в България с Купата на Шампионска лига
Легендарният вратар Петер Шмайхел ще придружава в България Купата на UEFA Champions League. Най-ценният трофей на европейския футбол ще влезе официално в България утре, през "Дунав мост" като част от първата си европейска обиколка, организирана от УниКредит Груп. Най-силната банкова група в Централна и Източна Европа, която в България е представена от УниКредит Булбанк, е официален спонсор на UEFA Champions League за следващите три сезона.

Веднага след пристигането й в страната, Купата ще бъде официално посрещната от русенци и гости на града. На централния площад в Русе, в 11 часа ще започне специално организирана със съдействието на общината церемония, а русенци ще имат на разположение около час, за да видят отблизо Купата и да се снимат с нея.

След престоя си в Русе, Купата ще продължи пътешествието си към София, където през почивните дни (17 и 18 октомври) ще бъде на разположение на всички, които искат да се почувстват шампиони.

Купата на UEFA Champions League ще бъде поставена в специално изградена палатка пред Народен театър "Иван Вазов" със свободен достъп за всички желаещи между 12:00 и 20:00 часа на 17 октомври и между 9:00 и 21:00 часа на 18 октомври.

Специално за идването на Купата, в България ще дойде и Петер Шмайхел. Известният датчанин е избиран за най-добър вратар в две поредни години – 1992 г. и 1993 г. Правото да пие шампанско от трофея, който ще могат да видят и всички български фенове, Шмайхел печели през 1999 г., когато заедно с отбора на Манчестър Юнайтед печели турнира на UEFA Champions League. Освен отличните си клубни изяви, Шмайхел изиграва и ключова роля в представянето на датския национален отбор по футбол при спечелването на европейското първенство по футбол през 1992 г.

Поради очаквания голям интерес, влизането в шатрата за снимки с Купата ще става през две ленти. Най-запалените фенове могат отсега да си осигурят влизане през лентата за по-бърз достъп (VIP вход) като се регистрират на специално създадения за обиколката на Купата сайт be-part-of-it.unicredit.eu. Там трябва да изберат последователно "Обиколка на Купата" и "Обиколка и изложба" от двете горни ленти. След това, в секцията за VIP достъп, да регистрират себе си и роднини или приятели като VIP гости на изложбата. Принтираната регистрация трябва да бъде представена на входа на палатката.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация