Предстоят промени по всички етажи в Ювентус

14:21
Предстоят промени по всички етажи в Ювентус

Сериозни промени се задават в италианския гранд Ювентус, който получи петно по репутацията си заради участието в проваления проект за европейска Суперлига. 

Според "Гадзета дело Спорт" чистката ще е на всички нива - от президента Андреа Аниели и треньора Андреа Пирло, до директорите и част от звездите. 

Вече се появиха информации, че Пирло ще бъде освободен след края на противоречивия сезон, а на негово място ще се завърне Масимилиано Алегри. В щаба му може да влезе Андреа Бардзали. Промени ще има и по високите етажи. 

Президентът на Exor (компанията, която притежава Ювентус) Джон Елкан е посетил тренировъчната база и е провел разговори с Аниели, с когото са братовчеди, спортния директор Фабио Паратичи и члена на борда Павел Недвед. Очакванията са Аниели да отстъпи мятото си на Алесандро Нази, който също е представител на фамилията.

Договорите на Паратичи и Недвед изтичат през лятото и е възможно да не бъдат подновени. Спортният директор на Наполи Кристиано Джунтоли вече е спряган за позицията, както и бивши играчи като Давид Трезеге и Алесандро дел Пиеро. Изданието не изключва и възможността за завръщане на Джузепе Марота, който в момента е в Интер. 

Революцията ще засегне и ключови играчи като Кристиано Роналдо и Пауло Дибала, но засега съдбата им остава неопределена. Според други публикации, португалецът вече е натоварил агента си Жорже Мендеш да му търси нов отбор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация