Касано: Роналдо няма нищо общо с идеите на Пирло

20:43
Касано: Роналдо няма нищо общо с идеите на Пирло

Бившият италиански национал Антонио Касано изрази мнение, че трансферът на Кристиано Роналдо в Ювентус е грешка от гледна точка на Старата госпожа. Касано, който е бивш играч на Рома, се изказа и в защита на наставника на "вълците" Пауло Фонсека, чието бъдеще на "Олимпико" е неясно. 

" Ювентус го взе, за да спечели Шампионската лига, но резултатите им са по-лоши, откакто той дойде в отбора. Те щяха да спечелят титлите в Серия "А" и без него. Това беше сгрешен проект", сподели Касано, цитиран от Football Italia.

"За 120 години единственото, което има значение в Ювентус, са победите. Това продължава да е задължително при тях, но те си смениха кожата със Сари и Андреа (Пирло). Роналдо няма нищо общо с идеите на Пирло. Той ще продължи да бележи голове, защото го прави дори седнал. Нахлува отляво и може да унищожава вратите, а ударите му с глава са уникални. 

Андреа иска да гради атаката от задни позиции, иска да има висока преса. Роналдо може да решава мачове, но иначе не участва много в останалите елементи от играта. Ако Ювентус не успее да спечели Шампионската лига, мисля, че престоят му в Ювентус ще е лош", коментира още Касано. 

Кристиано Роналдо премина от Реал Мадрид в Ювентус през лятото на 2018 година срещу 120 милиона евро.

А какво смята Антонио за битката за титлата в Серия "А" този сезон?

"Интер участва само в състезанието за Скудетото. Тимът е елиминиран от европейските турнири и Купата на Италия. Ако не спечелят титлата, това ще е провал. Но аз стискам палци лудо на Аталанта, харесвам и Рома, Фонсека е отличен треньор. Защо да трябва да го сменят? В началото на сезона мислехме, че четвъртото място ще е шедьовър. Към днешна дата той е пред Аталанта, Лацио и Наполи. Всички искат промени. Арсенал не са спечелили нищо 12 години, но оставиха Венгер на поста му, въпреки че пресата го унищожаваше", каза още Касано.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация