Виляреал взе минимален аванс срещу Арсенал (видео)

00:16
Виляреал взе минимален аванс срещу Арсенал (видео)

Отборите на Виляреал и Арсенал изиграха вълнуващ първи сблъсък от 1/2-финалите в Лига Европа. Домакините от Виляреал спечелиха с 2:1, но при този резултат интригата се запази за реванша в Лондон.

Резултатът беше открит още в петата минута от Мануел Тригерос. В 29-ата минута Раул Албиол удвои аванса на домакините. В 71-ата минута гостите от Лондон намалиха след спорна дузпа, реализирана от Никола Пепе.

Двубоят започна с опити на Виляреал да задържа повече топката в свое притежание, но гостите от Лондон не им позволиха да изпълнят своя план. В третата минута Никола Пепе се озова в удобна позиция да огорчи домакините, но беше в засада. Така се стигна до петата минута, когато Мануел Тригерос получи топката в наказателното поле и без да се суети излишно я прати в мрежата с удар по земята към лявата греда.

Арсенал се опита да се противопостави, като започна да владее повече топката, но така и не стигаше до някакви по-опасни ситуации пред вратата на Виляреал. Така се стигна до 29-ата минута, когато домакините наказаха грешка на Арсенал в отбраната, която позволи на Раул Албиол да удвои. Три минути по-късно и Жерард Морено отправи удар, но встрани от вратата.

В 34-ата минута гостите претендираха за дузпа за нарушение срещу Никола Пепе. Нападателят обаче игра с ръка преди нарушението срещу него и след консултация с ВАР реферът не отсъди наказателен удар.

"Артилеристите" увеличиха натиска си, но така и не стигаха до опасни положения. Вместо това гостите можеха да получат трети гол във вратата си в заключителните минути, когато Жерард Морено се озова в добра позиция в наказателното поле, но не му достигна пространство, за да стреля.

След почивката Арсенал заигра по-агресивно, но надеждите на "артилеристите" за обрат рухнаха в 58-ата минута, когато останаха с човек по-малко. Тогава Никола Пепе пусна топката към Дани Себайос, който при опита си да я достигне настъпи играч на Виляреал и получи втори жълт картон.

В 66-ата минута Бернд Лено спаси Арсенал от трето попадение, след като с върха на пръстите отрази удар на Жерард Морено от близка дистанция. 

Пет минути по-късно Арсенал получи дузпа за нарушение срещу Сака. Зад топката застана Пепе, който не сгреши за 1:2.

В 77-ата минута и Виляреал остана с човек по-малко, след като Етиен Капу беше изгонен за влизане срещу Букайо Сака, който малко по-късно беше заменен от Пиер Емерик Обамеянг.

Звездата на "артилеристите" не разочарова, като в добавеното време можеше да изравни, но стражът на домакините отрази удара му. Така резултатът се запази, с което и интригата за реванша в Лондон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация