Арсенал се развихри при гостуването си на Славия Прага (видео)

00:09
Арсенал се развихри при гостуването си на Славия Прага (видео)

Арсенал се развихри при гостуването си на Славия (Прага) и се класира за полуфиналите на Лига Европа след убедителна победа с 4:0. След 1:1 в първия мач този път лондончани не оставиха съмнения в превъзходството си и продължават напред след общ резултат 5:1. Отборът на Микел Артета ще се изправи срещу Виляреал на полуфиналите. 

"Артилеристите" решиха всичко в рамките на 6 минути. Никола Пепе откри резултата в 18-ата минута, Александре Лаказет удвои аванса на гостите, а Букайо Сака направи 0:3 в 24-ата минута. Лаказет отбеляза още едно попадение през второто полувреме. 

Славия допусна първа домакинска загуба от година и половина и пропусна шанс за първи полуфинал в евротурнирите от 25 години. Чехите се представиха великолепно в турнира, а във фазата на директните елиминации отстраниха Лестър и Рейнджърс, но силите им не достигнаха в двубоя с трети пореден британски отбор.

Домакините започнаха уверено след добрия резултат в първия мач и организираха една-две атаки в първите минути. Тимът на Артета обаче бе излязал на терена с ясна идея и бързо показа, че е силно мотивиран да стигне до победата. Бързите атаки на лондончани започнаха да създават сериозни проблеми на съперника. 

Още в 14-ата минута Сака проби отдясно, влезе навърте и отправи мощен удар. Колар успя да докосне топката и тя се удари в гредата, а при добавката Смит Роу я насочи към опразнената мрежа. След разглеждане на ситуацията с ВАР попадението бе отменено, тъй като Смит Роу бе в засада.

Разочарованието от незачетения гол бързо бе забравено бързо, защото последваха три гола във вратата на Славия в рамките на шест минути. Смит Роу намери Пепе в наказателното поле, а нападателят отлично задържа топката и я прати в мрежата за петия си гол в турнира за този сезон. 

Секунди по-късно Сака бе съборен от Хромада в наказателното поле и бе отсъдена дузпа. Лаказет бе точен от бялата точка. В 24-ата минута резултатът стана 0:3, след като Сака проби и с нисък удар изненада вратаря на съперника. В този период чехите нямаха отговор на атаките на лондончани, които до голяма степен решиха мача.

След тройния удар Арсенал постепенно намали темпото и заигра по-спокойно. Това позволи на Славия да заиграе по-често с топката и в 37-ата минута успя да създаде опасност пред Лено. Олайнка намери Бах на границата на наказателното поле с технично подаване, но той стреля над вратата. 

Наставникът на чехите Жиндрих Търипшовски направи цели четири смени на почивката и тимът му изглеждаше малко по-добре през втората част. Една от причините за това бе, че гостите играеха на по-ниско темпо поради огромната си преднина. Тимът на Артета нямаше големи проблеми да пази аванса си и не допусна сериозни опасности пред вратата си.

Постепенно силите на чехите съвсем се изчерпаха, а в 77-ата минута Арсенал стигна до четвърто попадение. След комбинация между Джака и Пепе топката стигна до Лаказет, който имаше пространство и с прецизен удар прати кълбото покрай вратаря. 

Арсенал се класира след убедителна победа с 4:0 при гостуването си на Славия (Прага). 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация