Меси няма гол срещу Реал, откакто Роналдо си тръгна

19:42
Меси няма гол срещу Реал, откакто Роналдо си тръгна

Лионел Меси има 23 гола в Ла Лига този сезон и ще се опита да прибави нови попадения към тази впечатляваща бройка в събота вечерта, когато Барселона гостува на Реал Мадрид в голямото дерби на испанския футбол. Аржентинецът не успя да вкара гол на "белите" по-рано през сезона, когато двата тима се срещнаха в мач от Ла Лига на "Камп Ноу" и "лос меренгес" грабнаха победата с 3:1.

По-интересното е, че Меси не е поразявал вратата на Реал Мадрид от вече три години. За последно той е реализирал попадение в "бялата" през пролетта на 2018 година - при равенството 2:2 на "Камп Ноу" в мач от 36-ия кръг на Ла Лига.

Меси има общо 26 гола в кариерата си срещу "лос бланкос" в 44 срещи, но 21 от тези попадения са били реализирани в първите 27 двубоя на Ла Пулга срещу мадридчани. В следващите 17 мача Меси е вкарал общо 5 гола, като арженитнецът няма попадение срещу големия съперник след трансфера на Кристиано Роналдо в Ювентус през лятото на 2018, отбелязва Marca. От началото на календарната година обаче Меси и Барса са в блестяща форма и аржентинецът със сигурност ще стори всичко възможно да сложи край на личната си тригодишна "суша" срещу водения от Зинедин Зидан отбор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация