Реал Мадрид с рутинна победа срещу Ейбар (видео)

21:35
Реал Мадрид с рутинна победа срещу Ейбар (видео)

Броени дни преди първия сблъсък с Ливърпул от 1/4-финалите в Шампионската лига отборът на Реал Мадрид показа добро лице и надви Ейбар с 2:0 като домакин. Марко Асенсио (41’) и Карим Бензема (73’) донесоха успеха, с който столичани изместиха Барселона от второто място в Ла Лига, доближавайки се на 3 точки до лидера Атлетико Мадрид. И каталунците, и лидера обаче са с по мач по-малко. След седмица, отново в Мадрид, е класикото срещу Барселона (11 април).

Този следобед Асенсио се представи много силно, като удари и греда. Две попадения на Реал не бяха признати заради засади, спорно положение за дузпа срещу Каземиро беше подминато, а Бензема пропусна сам срещу вратаря в самото начало. Ейбар не стори почти нищо за цял мач и остава в зоната на изпадащите.

Наставникът на домакините Зинедин Зидан отново избра схема с трима централни защитници, с която преодоля Аталанта в миналия кръг на ШЛ. Ферлан Менди зае място в отбрана, а като ляв халф-бек действаше Марсело. Иско също беше титуляр, а на пейката бяха оставени лекувалият травма Тони Кроос, Рафаел Варан, Винисиус Жуниор и др. 

Гостите отправиха първия опасен удар още в 3-ата минута, но в ответната атака грешка на техен футболисти позволи на Карим Бензема да се окаже сам срещу вратаря. Французинът се опита да го преодолее, но Дмитрович спаси. 

Две минути по-късно Марсело намери Бензема и той изстреля топката в мрежата, но голът не беше зачетен заради засада на нападателя. "Лос бланкос" поискаха дузпа за задържане на Каземиро в 10-ата минута, но главният съдия и колегите му от ВАР прецениха, че такава няма.

Малшансът попречи на Реал да поведе в 21-вата, когато Марко Асенсио нацели напречната греда от пряк свободен удар. Испанският национал нямаше късмет и в 36-ата, когато засече атрактивно с гръб към вратата, но попадението не беше зачетено заради тънка засада.

Нищо обаче не можеше спре Асенсио в 41-вата, когато след пас на Каземиро той се оказа едно на едно със стража на гостите и откри резултата - 1:0.

Реал започна добре и втората част, но Асенсио изпусна да вкара втори гол. Над стадиона обаче заваля силен дъжд и това изравни играта. В 62-ата минута Тибо Куртоа за малко да допусне нелепо изравнително попадение, когато топката мина покрай него и се запъти към мрежата, но той все пак успя да я достигне. 

Още един гол на "кралете" не беше зачетен заради засада - този път на Каземиро в 71-вата. Две по-късно обаче Бензема заби втори гол и всичко беше ясно. Отлична работа този път свърши влезлият като смяна Винисиус, който проби по лявото крило и центрира към централния нападател, който с глава порази целта - 2:0.

Във вторник Реал посреща Ливърпул, а след това в неделя ще приеме и Барселона. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация