Гонзага е вторият финалист в колежанското първенство

18:36
Гонзага е вторият финалист в колежанското първенство

Непобеденият досега отбор на Гонзага е вторият финалист в колежанското първенство на САЩ. Възпитаниците на старши треньора Марк Фю излязоха като победители от полуфиналния трилър срещу UCLA, налагайки се с 93:90 след продължение. По този начин на финала на първенството на NCAA "булдозите" ще се изправят срещу Бейлър, който не остави шансове на Хюстън и го отстрани след 78:59 в първия полуфинал за вечерта.

Успехът на Гонзага дойде в типичен за "Мартенската лудост" стил, след като 19-годишният гард Джейлън Съгс донесе победата на тима си с невероятен изстрел от центъра за 93:90 в самия край на продължението. При оставащи 3 секунди на таблото Съгс изнесе топката в предно поле, спря се на логото и изстреля снаряда, с който спечели войната за Гонзага и постави името си в златната история на колежанския баскетбол с паметната си стрелба за победата.

"Винаги съм искал да скоча върху масата като Коби и Ди Уейд. Това беше първото нещо, което исках да направя. Всеки си е мечтал да отбележи подобен изстрел като дете или го е пресъздавал на тренировки. Но е невероятна лудост да го направиш наистина", заяви щастливият Съгс след победата.

Героят за победата завърши срещата с 16 точки, 5 борби и 6 асистенции. Дрю Тим наниза 25 точки за Гонзага, Джоел Аяи реализира 22 точки и 6 борби, Кори Киспърт записа 15 точки и 5 асистенции, а Андрю Нембхърд вкара 11 и добави 8 завършващи подавания.

За UCLA Джони Юзенг водеше отбора си с 29 точки и 6 борби, Хайме Якес-младши наниза 19 точки, Тайгър Кемпбъл се разписа със 17 точки, а Коуди Райли остави 14 точки.

Победният изстрел на Съгс провокира много коментари от бивши и настоящи звезди на НБА. ЛеБрон Джеймс, Дуейн Уейд, Джамал Мъри, Кевин Лав, Джа Морант и Айзея Томас останаха впечатлени от видяното.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация