Пиронкова продължава да впечатлява в Маями

10:10
Пиронкова продължава да впечатлява в Маями

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова преодоля първи кръг на турнира в Маями, след като отстрани в три сета 18-годишната украинка Марта Костюк - 7:6 (4), 3:6, 6:3. 

Следващата съперничка на Цвети, която стартира от квалификациите, е далеч по-сериозна. Българката ще срещне във втория кръг на турнира от най-високата категория WTA 1000 поставената под номер 7 в схемата Арина Сабаленка.

Пловдивчанката играе в Маями за първи път от 2017 година. Тя никога не е стигала по-напред от трети кръг в надпреварата.

Първият сет продължи близо час, като двете тенисистки спечелиха първите си подавания, но в четвъртия гейм украинката постигна побив. Българката успя да го върне, а след това спечели гейм на нула и нов пробив за 4:3. Костюк обаче успя да изравни и след това поведе, но Пиронкова не се предаде и вкара сета в тайбрек, спечелен със 7:4. 

Вторият сет започна добре за Цвети, но след маратонския трети гейм, тя допусна пробив. Украинката успя да го затвърди и след това да поведе с 5:2. Пиронкова го върна, но последва гейм на нула а Костюк и резултатът в сетовете бе изравнен. 

В решителната част Пиронкова не изпусна инициативата, като проби на два пъти съперничката си. В четвъртия гейм Цвети спаси пет точки за пробив, но в крайна сметка не удържа подаването си. Тя спечели следващия гейм. Костюк обаче върна пробива, а след това спаси два мачпойнта, но в крайна сметка Пиронкова наложи волята си и е във втори кръг.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация