Цвети Пиронкова с експресна победа в Маями

18:13
Цвети Пиронкова с експресна победа в Маями

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова разгроми с 6:0, 6:3 за само 65 минути игра представителката на Беларус Олга Говорцова и се класира безапелационно за основната схема на силния турнир от най-високата категория WTA 1000 в Маями. За разлика от вчерашния си двубой, когато се нуждаеше от два тайбрека, за да преодолее Кати Макнали, сега пловдивчанката бе несравнимо по-доминираща на корта и не остави съмнения в по-високата си класа.

Едва във втория сет Говорцова намери сили и прецизност поне да направи съотношението в резултата по-почетно, но като цяло не можеше да опонира на Пиронкова, която иначе е само с 12 места по-напред от нея в световната ранглиста.

Така Цвети ще участва в още един турнир от календара на WTA, след като преди това се включи в подгряващия мелбърнски Yara Valley Classic, а после и на Australian Open, но там отпадна още в първи кръг.

След дългото отсъствие заради майчинство Цвети участва в US Open 2020, където направи фурор с достигането на четвъртфиналите, а после стигна до трети кръг на "Ролан Гарос". Последва успешно преодоляване на квалификациите за Australian Open в Катар, след което пловдивчанката се включи в Yara Valley Classic и надви Людмила Самсонова и Дона Векич, преди да отстъпи на Серина Уилямс. Като включим и първия турнир от "Големия шлем" за 2021 година, то сега в Маями Цвети ще запише петото си участие в професионална надпревара. 

В Маями специално Пиронкова не се е подвизавала от 2017 година, когато отпадна още в първи кръг от швейцарката Виктория Голубич, а иначе най-добрият й резултат е от 2014-а, когато губи от Анжелик Кербер в третия кръг.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация