Роналдо е най-добрият футболист в Серия "А" за сезон 19/20

09:21
Роналдо е най-добрият футболист в Серия "А" за сезон 19/20

Голмайсторът на Ювентус Кристиано Роналдо беше избран за най-добър футболист в Серия "А" за сезон 2019/20. Асоциацията на професионалните футболисти в Италия организира за десета година наградите Gran Galà del Calcio, като Роналдо грабна приза за втори пореден път. Португалецът помогна на Юве да спечели титлата под ръководството на Маурицио Сари, който след края на сезона беше заменен от Андреа Пирло. 

"Беше странна година. Година, каквато никой не искаше да има, но в личен план беше позитивна, защото спечелихме Скудетото", заяви Роналдо. 

"В началото беше трудно да играем на празни стадиони, но ние имахме за цел да стигнем до титлата и я постигнахме. Е, не успяхме в Шампионската лига, но това е футболът", добави нападателят. 

"Най-красивият ми гол беше срещу Сампдория, със сигурност. Искам да благодаря на съотборниците си, защото без тях щеше да е невъзможно да получа тази награда. Благодаря и на колегите, които са гласували за мен. "Доверието, издръжливостта и страстта са тайната за това да продължа да се наслаждавам на футбола. Ако го няма това съчетание, не би било възможно даден играч да се състезава на високо ниво на 35, 36, 37 или 40 години", каза още португалецът. 

Наградата за най-добър треньор заслужи Джан Пиеро Гасперини. Той изведе Аталанта до третото място в Серия "А" и до четвъртфиналите в Шампионската лига. "Бергамаските" станаха отбор на годината и президентът на клуба Антонио Перкаси не скри задоволството си. 

"Гордеем се с това признание. Ние сме провинциален отбор, който работи много и успява да надмине очакванията. Изборът на Гасперини е в основата на успехите ни. Той върши перфектна работа", заяви Перкаси. 

В идеалния отбор на изминалия сезон попаднаха трима футболисти на Ювентус и по двама от Интер и Милан

Идеален отбор на Серия "А" за сезон 2019/20: Дж. Донарума (Милан) - Р. Госенс (Аталанта), С. Де Фрай (Интер), Л Бонучи (Ювентус), Т. Ернандес (Милан) - Н. Барела (Интер), А. Гомес (Аталанта), Л. Алберто (Лацио) - П. Дибала (Ювентус), Ч. Имобиле (Лацио), К. Роналдо (Ювентус)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация