Надал не срещна трудности срещу Фонини и е на четвъртфинал в Мелбърн

09:58
Надал не срещна трудности срещу Фонини и е на четвъртфинал в Мелбърн

Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия, след като за 2 часа и 19 минути победи Фабио Фонини (Италия) с 6:3, 6:4, 6:2. В предишните три мача между двамата Фонини взимаше поне по един сет, но сега това не се случи.

Рафаел Надал чака съперника си за четвъртфинала измежду Матео Беретини и Стефанос Циципас, които играят по-късно днес.

Срещата днес премина под диктовката на испанския матадор, който имаше затруднения в първия и най-вече във втория сет. Първата част тръгна добре за Рафа и той поведе с 3:0, но допусна пробив за 2:3. Надал можеше да завърши частта много по-рано, но в осмия гейм на три пъти спаси подаването си, за да се измъкне накрая.

Най-много трудности той имаше във втория сет, когато Фонини поведе с 4:2 с пробив от втората открила му се възможност. Но Рафаел Надал реагира мигновено и върна пробива за 3:4, а след това изравни при свое подаване въпреки трите опита на италианеца да удължи трудностите му. След това той реализира втори пореден пробив, а накрая взе частта за 53 минути.

В третия сет Фонини продължи да прави непредизвикани грешки, а Надал поведе набързо с 5:1, след което си даде малка почивка и взе третия мач с 6:2.

"13-о класиране на четвъртфинал на Откритото на Австралия? Това е добро число! Когато си на корта на Големия шлем срещу добър тенисист, не може да очакваш да си без проблеми. Мисля, че имах късмет, когато върнах пробива и направих 5:4. След като сервирах за втория сет, това беше ключа. От 3:2 до 4:4 той беше много по-добър от мен, но успях да задържа устрема му. Условията са по-бързи през деня и това ми харесва още повече. За мене е по-добре да играя през деня, топката върви по-бързо. Но трябва да се приспособя към условията. Затова съм тук, за да бъда готов за каквито и да било условия. Да, Стефанос Циципас и Матео Беретини са млади и играят с много голяма енергия. Доволен съм от това, че травмата ми за сега е ОК и се надявам да направя още един добър мач след два дни, обяви след края на срещата Рафаел Надал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация