Надал се справи с лекота с американски квалификант

17:53
Надал се справи с лекота с американски квалификант

Световният номер 2 Рафаел Надал продължи напред на Откритото първенство на Австралия без загубен сет, след като победи американския квалификант Майкъл Мо с 6-1, 6-4, 6-2 в мач от втория кръг на турнира.

Испанският тенисист бе изключително солиден на собствен сервис, като реализира 7 аса и не даде нито една възможност за пробив на 23-годишния си съперник. От своя страна Надал взе подаване на Мо общо пет пъти в трите сета, за да затвори мача след час и 47 минути игра. Носителят на 20 титли от Големия шлем завърши двубоя с 40 печеливши удара срещу 24 непредизвикани грешки и страхотна успеваемост при излизанията на мрежата – 15 спечелени точки от 16 опита. Впечатление направи и високият процент на вкарани първи сервиси от Рафа – 76.

Единственото притеснения за Надал в двубоя дойде в края на втория сет, когато подпийнала зрителка от трибуните реши да му покаже среден пръст, на което испанецът отговор с усмивка и вдигнат палец, а впоследствие жената бе изведена от охраната на стадиона.

В третия кръг на надпреварата Надал ще се изправи срещу британеца Камерън Нори, който победи руския квалификант Рома Сафюлин с 3-6, 7-5, 6-3, 7-6(3).

Напред продължава и четвъртият поставен в схемата Данийл Медведев, който победи испанеца Роберта Карабайес Баена с 6-2, 7-5, 6-1. За руснака това бе 16-та поредна победа в Тура, а в следващия си мач той ще срещне сърбина Филип Крайнович, записал успех над Пабло Андухар в четири сета.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация