Драматична победа за Барса срещу Бетис в голов трилър (видео)

23:52
Драматична победа за Барса срещу Бетис в голов трилър (видео)

Барселона победи Бетис с 3:2 като гост от 22-ия кръг на Ла Лига на стадион "Бенито Вийямарин". Борха Иглесиас откри резултата в 38-ата минута. В 59-ата минута резултатът бе изравнен с попадение на Лионел Меси. В 68-ата минута куриозен автогол на Виктор Руис даде преднина на каталунците. Бранителят обаче се реваншира в 75-ата минута, когато възстанови равенството. Трианкао реализира победен гол в 87-та минута.


Срещата не започна добре за Барса. Още в 12-ата минута се наложи каталунците да правят принудителна смяна, след като Роналд Араухо се контузи и на негово място влезе Френки де Йонг, който ще действа на непривична позиция в центъра на отбраната.


Първото сериозно голово положение дойде в 25-ата минута и бе създадено от играчите на Бетис. Тогава Хуанми получи центриране в опасна близост до вратата и стреля с глава, но малко не му достигна, за да отправи по-точен изстрел.


Барса обаче отговори с още по-добра възможност. В 28-ата минута при едно разиграване след корнер, топката бе центрирана в наказателното поле и Лангле стреля с глава от прекрасна позиция, но покрай вратата.


В 38-ата минута се стигна и до откриване на резултата. Бетис организира скоростна контраатака, Емерсон напредна отдясно и пусна успоредно на голлинията към Борха Иглесиас, който отблизо засече във вратата са 1:0.


Роналд Куман очаквано направи промяна на почивката, но изненадата бе, че на терена не се появи Меси, а Педри, който замени Брайтуайт.


Каталунците започнаха добре втората част и още в 48-ата минута стигнаха до прекрасна голова възможност. Оскар Мингеса стреля от границата на наказателното поле и принуди Йоел Роблес да прави важно спасяване.


В 57-ата минута най-накрая на терена се появи и Лионел Меси, който замени Рики Пуч. Само две минути по-късно аржентинецът изравни резултата. Той получи на ъгъла на наказателното поле и със силен удар в близкия ъгъл на вратата вкара за 1:1.


В 62-ата минута Меси пнахлу в наказателното поле и падна след съприкосновение със защитник, но съдията остави играта да продължи.


Минута по-късно Фекир отправи точен удар във вратата на гостите, но не успя да затрудни Марк-Андре тер Стеген.


В 66-ата минута Дембеле направи голям пропуск. Той бе изведен очи в очи с вратаря Роблес, но не успя да го преодолее.


В 68-ата минута Барса направи пълен обрат. Алаба получи пас в наказателното поле, той подаде успоредно на голлинията към Гризман, който много нескопосано отигра топката, но късметът се усмихна на французина, тъй като кълбото рикошира в крака на Виктор Руис и се озова в мрежата за 1:2.


Руис обаче се реваншира по най-добрия начин в 75-ата минута. Тогава Фекир центрира от фаул и бранителят се извиси и с глава вкара за 2:2.


В 84-ата минута Тер Стеген трябваше да прави решително спасяване след удар отблизо на Морон.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация