Изпуснахме питомното, сега поне да хванем дивото

18:10
Изпуснахме питомното, сега поне да хванем дивото
Националният отбор на България гостува на тима на Кипър в предпоследна квалификационна среща за Световното първенство в Южна Африка през следващата година. Мачът ще се играе на стадион "Антонис Пападополус"от 20:00 часа в Ларнака. В другите два мача от нашата група 8 утре Черна гора приема Грузия, а Италия е гост на ЕЙРЕ.

В първата среща между България и Кипър, "трикольорите" постигнаха победа с 2:0 на Националния стадион "Васил Левски", въпреки че успехът не дойте толкова лесно. В София за селекцията на Станимир Стоилов бяха точни Ивелин Попов в 9-а минута и Димитър Макриев в даденото от съдията продължение на мача.

\"\"

Ситуацията след 8 изиграни срещи в групата не е благоприятна за състава на България. Както е известно за Мондиала се класира единствено първият отбор в крайното подреждане, а вторият тим играе баражи. За съжаление България заема третото място във временното класиране, на 5 точки зад втория ЕЙРЕ и на 9 зад лидера Италия. Това на практика означава, че нашият тим може да се класира на баражите единствено, ако победи в следващите си два мача, а ЕЙРЕ не спечели повече от една точка срещу Италия и Черна гора. Това е така, защото основен фактор за определяне на класирането на отборите при равен брой точки е головата разлика, а ако България победи Кипър и Грузия, и ирландците загубят едната среща и направят равен в другата, то тогава "трикольорите" ще са на второ място в крайното класиране.

Временно класиране в група 8:
\"\"

Станимир Стоилов има доста проблеми при сформирането на състава, като основните притеснения са в линията на защитата. Александър Тунчев отпадна от сметките след като се разбра, че ще отсъства от терените в период от около четири седмици. Станислав Манолев пътува с отбора, но по всяка вероятност няма да може да играе. Така пред Мъри няма много опции и като централна двойка защитници ще излязат Иван Иванов и Пламен Николов. Липсата на Манолев по десния бек ще бъде компенсирана с Веселин Минев, който въпреки трагичното представяне на Левски може да се похвали със сърцата и добра игра. По левия фланг на отбраната шанс ще получи абсолютният дебютант Костадин Стоянов, който направи доста силни мачове с екипа на ЦСКА. Има вариант Мъри да замени някой от карето в защитата със Станислав Ангелов или Йордан Тодоров, но това изглежда по-малко вероятно. В полузащитната линия и атаката нещата изглеждат значително по-добре. Капитанът на Астън Вила Стилиян Петров е сигурен титуляр в центъра на терена, като за негов партньор по всяка вероятност ще бъде предпочетен Станислав Ангелов. Левия фланг на отбраната е за пренебрегвания в Манчестър Сити Мартин Петров, а по дясното крило ще се избира между Благой Георгиев и Иван Стоянов, като футболистът на Терек Грозни изглежда по-вероятният титуляр. Българската атака ще е в познатия си вид с Димитър Бербатов, а за негов партньор ще се избира между Димитър Рангелов и Валери Божинов. Ако играчът на Парма може да изкара 90 минути, по всяка вероятност Мъри ще го предпочете пред Митко.

\"\"

\"\""Предстоят ни последни два мача от тези световни квалификации. Нашите шансове за класиране за ЮАР 2010 са минимални и зависят повече от това дали другите ни съперници ще направят грешки. Чака ни тежък и отговорен мач срещу Кипър, който безспорно е добър съперник. Целите пред отбора за тези две срещи е да се развиваме като облик и игра, и да дам шанс на играчи, които по-малко са се изявявали в националния отбор до този момент. Със сигурност искам да спечелим и двете срещи", заяви селекционерът на България преди преди мача с Кипър.

Националният отбор на България гостува на Кипър в края на квалификационната кампания за Мондиал 2010 със задачата за задължителна победа в Никозия. Колкото и минимални да са шансовете на "трикольорите" за класиране на Световното в ЮАР, те трябва да постигнат успех и да се постараят да запазят възможността да получат визи за първия световен футболен форум на Черния континент. България заслужава да играе на Мондиала в Южна Африка и след колебливите изяви в голяма част от мачовете през тези квалификации, сега е моментът да вземем максимума и да се надяваме, че Черна гора и Италия няма да дадат повече от точка на ЕЙРЕ.

Кипир - България, стадион "Антонис Пападополус", 20:00 часа

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

papagala_92
10.10.2009 16:10

дано Ейре да паднат тази вечер и да напражят смешен Х с гората и да ходим на бараж

papagala_92
10.10.2009 16:06

още повече мача е в Дъблин а не в Черна Гора

papagala_92
10.10.2009 16:02

аз също съм оптимист ама по скоро трябжа да бъда и реалист тъй като дори Ейре и Италия да завършат Х2 не ми се вярва Черна Гора да победят

dgk
10.10.2009 10:42

Ще ги вземем 6-те точки ала късно уви. Ирландците ще бият Черна Гора , но не ми се вярва да преодолеят баражите. Нашата група е една от най-слабите.

stear
10.10.2009 09:42

абе хора къде ни класирахте.... дори и на теория да станем втори не забравяйте че после има бараж и то с мн силни отбори.....стига сте вярвали юар по телевизорите и така *smile*

Xelikopterr
10.10.2009 05:44

Само че почти ще се получи така... С Италия ще е "Х" в най- добрия случай за нас, а след това ще стискаме палци Черна гора да ни класира на световноточрез първата си победа в квалификациите...

Craz1_K1ller
10.10.2009 00:17

Биеме 2-та мача а Ейре записват загуба от Италиа и Х с Черна Гора и се калсираме *joking* Ейре има някакъв шанс да направят това но се съмнявам че ще биеме 2-та мача *sad*

Lu4k0
09.10.2009 23:43

Незнам защо винаги майка му стара съм бил толкова вярващ фен - може и да е браг,може и да е бреме,но се гордея с това.
Това,че повечето мислят хора си мислят,че Ирландия са си уредили Х-а при домакинството срещу Италия не ми се струва безсмислено.Въпреки това мисля,че трябва да вярваме и при едни щастливи обстоятелства може и да се озовем на бараж.
Все пак аз считам като за най-вероятен изход от мача Ейре - Италия , "скуадра адзура" да излязат крайни победители,а след това няма да е лесно на Ейре да бият Черна Гора,на основа на това,което са показали балканците.От моя гледна точка класирането ни е в рамките на възможното,въпроса е да дочакаме Ейре - Италия,от който мач ще се реши бъдещето на България.Колкото до нашите мачове,не мисля,че ще имаме проблеми,тъй като ако тези мачове неможе да вземем,по-добре и доброволно да ни предложат да играем на Световното,да откажем!

Futbulfen
09.10.2009 20:27

MeToDueB пишеш вярни неща , но с две от тях не мога да се съглася. Първо Гоерги Сърмов е добър футболист и е един от малкото които се раздават в сегашния ни смешен отбор (Левски). Има качества и според мен само липсата на всякакъв игрови опит с нац.фанлека му пречи да ги покаже .. другото с което не съм съгласен е това ,че сме по стоностния отбор от Ейре .. да , ама НЕ! Като индивидуалности може да имаме предимство , но съвремнния футбол представлява много тичане , много борба и мнгоо тактическа грамотност...и в трите компонента отстъпваме на Ейре .. кел файда , че имаме по качествени "звезди". Успех все пак утре за престиж е важно да бием .. както и разбира се за разпределянето в урните за Евро 2010

Ivanov5
09.10.2009 20:02

Ние питомното го изпуснахме още първите мачове срещу Ч.Гора и Грузия *thinking*

MeToDueB
09.10.2009 18:41

и тоя Мъри ми прави някакви промени .. десен халф чак го направи, само и само да е титуляр и да не се усети много много, че е куц футболист .. като е подпомаган от колегите си .. не става тоя национален .. и тва си е. По-добри от Ирландия сме .. не само на хартия, а и като индивидуалности, но няма себераздаване .. няма хитрост и хъс, а и доста често се викат футболисти, които са си "куци коне" .. и то главно в защитната фаза, а там винаги сме много зле .. Италия и Ейре си уредиха първия мач .. така, че и двата отбора да не загубят .. сега пак ще си уредят един Х .. А Ейре щом не е губим до сега от по-слаите .. няма да загуби и в последния мач. Пак ще гледаме Световното по телевизията, но все пак сме 3-ти .. можеше и по-зле, а като имаме в предвид в каква долна държава .. какво долно, смешно и грозно първенство .. какви смешни стадиони, футболисти, съдий .. и колко много корупция има във футбола ни .. това 3-то място си е страхотен успех, а като индивидуалности сме по-добри от Ейре, ама все тая .. те са на бараж ..

MeToDueB
09.10.2009 18:37

има напредък в Мъри .. може би няма съгледвачи за "таланти" на Левски .. и е решил да пусне Благо Г в титулярния състав .. Хубавото за Мъри е, че този път има оправдание, че не пуска Божинов ... не е играл достатъчно в клубния, защото беше контуъзен 2 седмици .. но е ясно, че нарочно не иска да го пуска .. не знам до колко е вярно изказването на Венци Стефанов, че Мъри и Наско са му казали, че Благо Г и Божинов са "гъзари" .. "манекени" и за това не ги обичали и не искали да ги пускат в титулярния състав .. ама нищо чудно да таят някаква омраза към тях .. визирам най-вече Наско Сираков .. Мъри е подлога и винаги ще си остане такъв .. смирен, кротък и възпитан човек .. под негово ръководство и въобще .... под на който и да е българин треньор .. тоя национален няма да прокопса, само чужденец му е оправията .. да не е подлога, да не му казват кой да вика .. че имало в Торино съгледвачи, които искали да гледат Сърмов ..

nasko72
09.10.2009 18:35

не ми е ясно само какво диво ще хващат италия и ейре си правят едно хиксче 1-1 после ейре си бият и това е *joking* те и кипър няма да могат да бият дори и някаква изненада да стане и да се класират втори ще играят бараж а там има доста сериозни отбори който ще ни разбият