Много петли се перчат в кокошарника на Реал Мадрид

12:27
Много петли се перчат в кокошарника на Реал Мадрид
Беше достатъчна само една загуба, за да накара съблекалнята на Реал Мадрид да избухне. Победната серия от началото на сезона (7 мача) благодарение на гениалните изпълнения на звездите, замаскира игровите проблеми на отбора на Мануел Пелегрини. И не е случайно, че първата грешна стъпка на Реал запалянковците и медиите я обясниха с отсъствието на Кристиано Роналдо. Португалецът, който препуска с гол на час (за 540 минути е реализирал девет попадения), допринесе много за седемте успеха на мадридчани.

След загубата с 1:2 при гостуването на Севиля, Реал се събуди като отбор, лишен от дух и ясна тактическа идентичност, пише Андреа де Паули в материал за "Кориере дело Спорт", поместен в "7 дни спорт". Въртенето на състава, която треньорът Пелегрини наложи като непоклатимо правило, сякаш има за цел да забави бунта на пренебрегваните звезди. Защото в противен случай много от скъпоструващите асове ще прекарват повече време на резервната скамейка. Вече има такива - пръв възропта Карим Бензема, недоволен от честите му смени по време на мач. Французинът обаче иска да играе до нападател, който се движи по-бързо по терена в сравнение с капитана Раул.

Рискът от наличието на прекалено много петлета в съблекалнята бе подсказан от самия Пелегрини на ръководството, преди шефовете да купят Бензема от Лион. Тогава чилийският наставник посъветва да се спестят 35-е милиона евро и да се залага на юношата Негредо, който със сигурност щеше да създава по-малко проблеми от Бензема. Напразно. После Пелегрини настояваше Ариен Робен и най-вече Уесли Снайдер да бъдат запазени, защото са играчи, които гарантират качество в средата на терена и международен опит. Неговото мнение обаче нямаше значение, когато се вземаха решенията около трансферната политика на клуба.

Всичко това са теми на разговори, които вероятно са обсъждани в съблекалнята на стадион "Рамон Санчес Писхуан". Там генералният директор Хорхе Валдано и спортният шеф Пардеса останаха насаме с треньора Пелегрини, за да му поискат обяснение за загубата, която можеше да е още по-тежка, ако не бяха невероятните спасявания на Икер Касияс. Мадридският отбор изглеждаше разсеян и неориентиран най-вече във фаза защита. Отношението между по-опитните в състава също изглежда под въпрос - прехвърчаха искри между Гути и Касияс след корнер, изпълнен от Ренато. Русокосият халф отговори на Икер, че е заел точната позиция, за да попречи на включванията на противниците. След което вратарят се ядоса, а Гути му показа с пръст на устата да мълчи.

Междувременно вестници и експерти подкрепиха капризния французин Бензема за изключването на капитана Раул от стартовия състав. Засега плахо, защото в неделя капитанът изравни рекорд на легендата Санчис по брой мачове с бялата фланелка.

"Изненадан съм, че вече оспорват Пелегрини", възкликна Гути, който направи няколко силни мача и очевидно има доверието на треньора си.

Натискът в Мадрид обаче ще подложи на невиждано досега изпитание чилийския наставник. За чийто горещ пост винаги има готов списък с кандидати. Начело с Рафа Бенитес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Jikata_RM
09.10.2009 13:33

Добре де, аз винаги съм се чудел- как така ние (простите фенове) от хиляди километри виждаме, че в Реал имат проблеми със защитата може би от 5-6 годинки, а там хората, занимаващи се САМО И ЕДИНСТВЕНО с подготовката, надъхването (физически, психологически и финансово) и т.н НЕ СЕ СПРАВЯТ. Как така, купуват се все нови КЛАСНИ защитници, появяват се и от школата разни, все някакви национали идват и си тръгват, НО шибаната защита на Реал си остава все така жалка.
Няма значение че отбора тръгна със 7 победи. Тези от вас, които са гледали внимателно мачовете на Реал са видяли, че и маше мачове, в които отново зашитата куцаше ТОТАЛНО и пак се получаваха едни такива странни ситуации за подобна отбрана. И вярвайте ми, добре че е Икер- тоя вратар е златен, няма такъв просто.
Трябва 10 помощници на Пелегрини да се занимават със защитниците, а Пелегрини сам да тренира всички други зад центъра, понеже на тях не им трябват особено много тренировки... *joking*