Евертън с минимална победа в гостуването си на Шефилд (видео)

09:46
Евертън с минимална победа в гостуването си на Шефилд (видео)

Евертън постигна измъчена, но много ценна победа с 1:0 като гост на Шефилд Юнайтед. Двата тима се изправиха един срещу друг на "Брамбъл лейн" в среща от 15-ия кръг, а гостите откраднаха трите точки с попадение на Гилфи Сигурдсон в 80-ата минута. Така "Карамелите" се изкачиха до 2-ото място в класирането на Премиър лийг, само на две точки от лидера Ливърпул, който обаче е с мач по-малко. Домакините пък продължиха "черната" си серия без успех от началото на сезона.

Мачът не предложи кой знае колко вълнения. Евертън създаде първата чудесна голова възможност в 28-ата минута, когато Доминик Калвърт-Люин получи дълъг пас, овладя на гърди и стреля от воле, но топката мина покрай гредата.

В 40-ата минута гостите имаха нова възможност. Сигурдсон отправи далечен изстрел, който премина встрани от вратата.

В самия край на полувремето Шефилд Юнайтед също създаде интересно положение. Оливър Бърк се освободи в наказателното поле и шутира от малък ъгъл, но не успя да намери очертанията на вратата.

Второто полувреме вървеше доста скучно, като единствено в 57-ата минута домакините претендираха за нарушение за дузпа срещу Оливър Макбърни, но съдията категорично даде знак играта да продължи.

Евертън обаче търпеливо изчака своя шанс, който дойди в 80-ата минута. Тогава при едно разбъркване в пеналта топката не бе изчистена добре и попадна в Бернард, той подаде за Абдулай Дукуре, който пък върна към Сигурдсон и исландецът с удар по земя порази вратата за 0:1.

След това домакините се хвърлиха в атака и в 83-ата минута Джон Игън опита коварен далечен удар, който летеше опасно към вратата, но Джордан Пикфорд внимаваше и изби. Малко по-късно Енда Стивънс също обстрелва вратата, но доста неточно.

В добавеното време и гостите поискаха дузпа за нарушение срещу Андре Гомеш, но такава отново не бе отсъдена. В края пък Макбърни пропиля последния шанс за "Остриетата" да изравнят и така мачът завърши с победа на мърсисайдци.

Евертън записа 4-и пореден успех на сметката си и с актив от 30 точки излезе на 2-ото място в класирането. Шефилд Юнайтед пък остава на дъното със само 2 спечелени точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация