Топ 10 изцепки на Жозе Моуриньо (видео)

18:50
Топ 10 изцепки на Жозе Моуриньо (видео)
Никой не може да отрече един факт за Жозе Моуриньо. Специалистът е спечелил всичко възможно на клубно ниво и още в средата на четиридесетте си години той със сигурност е един от най – великите наставници в Европа. Заради медийните си изяви обаче, португалецът е по-скоро свързван със скандалите, в които се забърква, отколкото с трофеите, които е печелил.

Вижте топ десет на случаите, когато Моуриньо е преминавал границата на добрия тон:

10.  Жозе за сър Алекс Фъргюсън през Февруари 2004 година

След като Порто изравнява на Манчестър Юнайтед в последната минута на осминафинал в Шампионската лига, Моуриньо започва бясно да тича по тъчлинията, отпразнувайки класирането на своя тим за следващата фаза. На пресконференцията португалецът продължи да провокира "червените дяволи":

"Разбирам защо Фъргюсън прояви доста емоции днес. В Юнайтед има много топ футболисти и е малко странно как те могат да бъдат надиграни толкова категорично на свой терен. Като се замисля, че и в Порто разполагаме с едва 10 % от бюджета на своя съперник, напълно разбирам защо сър Алекс е бесен."


9. Жозе след загубата на Челси от Ливърпул на полуфинала в Шампионската лига през 2005 година

"Вкараха ни гол от луната. Всъщност не, страничният рефер отбеляза за нашия противник. По-добрият отбор днес загуби срещата. След като получихме попадението, единият тим се опитваше да играе футбол, а другият само се защитаваше."

8. Моуриньо за Венгер през Октомври 2005 година

"Той е чисто и просто един воайор. Обича да се взира с часове в другите хора. Има такъв тип хора, които когато се приберат, си взимат един голям телескоп и започват да наблюдават какво става при съседите. Венгер постоянно говори, говори и говори за Челси. Мисля, че той трябва да погледне какво става в неговия тим, защото в момента Арсенал има нужда да заиграе по-добре."

7. Жозе за мача Арсенал – Тотнъм 5:4 Ноември 2004 година

"Мисля, че това не е футболен резултат. Това е по-скоро нещо близко до хокея. На тренировка често карам играчите ми да правят мачлета трима на трима. Когато резултатът стане 5:4 ги карам да се прибират в съблекалнята, защото не играят никак добре в защита."

6. Специалния за Ливърпул след загубата на Челси от "червените" на полуфинал за ФА Kъп през 2006 година.

"Не мисля, че спечели отборът, който заслужаваше да спечели. Всъщност, всичко се вижда, във Висшата лига Ливърпул няма никакъв шанс. За тези два сезона разликата между нас и тях е 45 точки. 45! Те не може да бъдат наричани голям отбор, след като за 15 години не могат да спечелят титлата."

5. Жозе за Клаудио Раниери Август 2008 година

"Аз съм много амбициозен и смятам, че за да докажа класата си, трябва постоянно да триумфирам. Такъв ми е манталитетът и затова съм спечелил и толкова много трофеи. От друга страна, Раниери няма нужда да бъде победител и на почти 70 години той има какво...Една Суперкупа и още едно, две маловажни отличия. За жалост, той е вече доста възрастен, за да се промени."

4. Моуриньо след слаб мач на Интер с Катания Септември 2008 година

"Бяхме толкова по-добри, че можехме да спечелим с 5:1. Всъщност, дори аз да пазех на моя отбор, пак щяхме да бием с много."

3. Жозе за Франк Рийкард през Февруари 2005 година

"Не ме сравнявайте с Рийкард. Той не е печелил абсолютно нищо досега, докато аз вече имам почти всички важни купи във витрината си!"

2. Моуриньо за спортния директор на Катания Пиетро Льо Монако през Септември 2008 година

"Кой е този? Не съм чувал за него, но мога да кажа само едно нещо: Не искам анонимници да си правят реклама на мой гръб. Участвам в много реклами на "Адидас", но от там ми плащат луди пари за това. Така че, ако тази личност иска известност чрез мен, да ме попита за цена."

1. Жозе за себе си през Юни 2004 година

Челси има топ футболисти и имаме топ мениджър. Аз деля наставниците на два вида: слаби и силни. Вторият тип са тези, които печелят трофеи. Така че не мислете за арогантен, но просто преди месец триумфирах с Шампионската лига и затова съм Специален!"



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dunavec__
08.10.2009 01:29

БОГ ЖОЗЕ се гаври просто с дъртите изкукуригали педали саф, венгер и раниери! *devil*

geshana
08.10.2009 00:32

Мойе и да е арогантен Жозе но го прави със стил не както някои други идиоти като футболистите например ... А как точно очаквате да се духат САФ и Венгер-а ... Та те са си старички както казва Моуриньо *joking* за настоящия наставник на Любима Рома *sad*

nasko72
07.10.2009 23:26

за такива като тоз к.в.л има специални заведения там имаедни хора с бели престилки,но явно скоро не е посещавал подобно заведение!трябва да се вземат най спешни мерки иначе хептен ще изкука *joking*

gregoda
07.10.2009 22:29

За да бъде в отбори с голям капитал, той е минал през отбор с моного ограничени финанси! изправя се срещу един от най-великите отбори в света и го отсранява по пътя към шампионската лига! Някой като постигне нещо подобно с такъв отбор, че постиженията му да бъдат забелязани от отбори като Челси и Интер споделете! А колкото до мачовете с Ливърпул в ШЛ под ръководството на Моуриньо, той човека си го е казал гол от луната-после свирели за него съдиите! Първите 3 сезона на Венгер в сравнение с 3-те сезона на Жозе в Челси едва ли са толкова успешни! Човек със самочувствие или както искате го наричайте има на какво отгоре! Постиженията говорят сами за себе си! Той продължава да печели трофеи и ще продължава точно заради характера си!

barneta
07.10.2009 22:18

Хора не разбрахте ли, че той тези неща ги прави точно с тази цел, да се шуми около него в медийното пространство. За това казва всички тези неща, да не говорим миналата година на Интер колко подарени точки бяха подарени, тези неща обаче ги подминава. За Порто признавам успеха му, но с Челси и Интер работи с отбори които разполагат със солидна банкова сметка и могат да си позволят повечето футболисти. Това за отбора на ман. юн. ми беше малко странно, значи той отстранява отбор с много по-голям бюджет от неговия в ШЛ, това когато той е в Порто. След това той отива в Челси, Рафа Бенитез го побеждава в 2 поредни години, тогава обаче не говори за това неговия отбор с какъв бюджет е в сравнение с този на Ливърпул. Всички виждаме Интер под негово ръководство до къде е стигнал в ШЛ ...

Madoto_1
07.10.2009 21:51

Венгер има повече титли от '' Специалния '' , както ти каза открива млади таланти , има сезон в който не е загубил дори 1 мач ( в английската висша лига ) , и отбора му стига по далеч от този на '' Специалния " ( Интер ) в шампионската лига. Мисля , че това е достатъчно за да се нарече по добър мениджър от детето '' Специалния ''!!!

gregoda
07.10.2009 20:57

Разбира се че САФ също трябва да има самочувствие, но Венгер пък какви толкова трофеи има? Открива таланти безспорно, но няма успехите на САФ и Моуриньо. Той си е натегач Моуриньо обича да привлича внимание, така че не съм съгласен с липсата на възпитание. Човека си е емоционален повече от колокото трябва, но това не е престъпление. Въпреки всичко обаче той си е "Специалния" и винаги ще бъде!

bobygbg
07.10.2009 20:04

Мауринъо си е луда глава. Пич е. За повечето неща е доста прав. Мисля ,че той е човека който трябва да наследи САФ

Madoto_1
07.10.2009 20:02

gregoda по твоята логика , Фъргюсън и Венгер трябва да са хората с най-голямо самочувствие на света така ли?Тва неговото е проява на голяма липса на възпитание!!!Може и всичко да е спечелил , но не трябва да се държи по този начин!!!Това е държание на 5 годишно детенце което е спечелило от зрънчо!!!

gregoda
07.10.2009 19:47

stormlord Барса тази година колко заслужена взеха трофея бе мен! Грозна игра?- Порто-Монако 3-0 (финала на ШЛ)! За 3 години в Челси има 6 трофея! Еми ако си на негово място няма ли да имаш самочувствие? Бъдете реалисти!

liongosho
07.10.2009 19:46

Мауриньо е пич.Защо не пишете за изцепките на Фъргюсън - неговите са много по-смешни.Дори това според мен не са изцепки.

stormlord
07.10.2009 19:28

Много противен и надут кавал,взе шампионската лига незаслужено с Порто,с грозна игра.Въобще не може да се мери със сър Алекс или Венгер,никога няма да направи такъв стаж в 1 отбор.Абе с 2 думи-голяма уста,не си заслужава да се говори за него.

DuFkaTa
07.10.2009 19:26

Тоя е голяма лисица....МН мразя такива хора

Cris_7
07.10.2009 19:11

Има голямо самочувствие ,но е и голям треньор! *wink*