Политическата пропаганда отложи мачовете в НБА

11:12
Политическата пропаганда отложи мачовете в НБА

Трите предстоящи двубоя от НБА за тази нощ официално са отложени. Това се случва поради факта, че играчите на Милуоки Бъкс са решили да бойкотират мач №5 от четвъртфиналната серия с Орландо Меджик. Срещата трябваше да започне в 23:00 часа българско време, но баскетболистите на "елените" са решили да останат в съблекалните в протест срещу стрелбата по чернокожия Джейкъб Блейк, който бе застрелян 7 пъти в гърба от полицай в Уисконсин. Блейк е жив, но ще му е "нужно чудо", за да проходи отново. Отборът на Орландо Меджик се е появил на полето, но след това е напуснал по собствено желание.

По рано през деня бе съобщено, че играчите на Торонто Раптърс и Бостън Селтикс планират да бойкотират мач №1 от полуфиналната серия в петък. Те са водили разговори в хотелските стаи в "балона". Гардовете на Юта и Денвър Донован Мичъл и Джамал Мъри споделят в социалните мрежи, че искат справедливост, подкрепяйки действията на колегите си.

Джордж Хил от отбора на Милуоки казва следното: "Омръзна ни от непрестанните убийства и несправедливостта".

Генералният мениджър на Милуоки Джон Хорст е заявил, че играчите няма да отговарят за действията си пред медиите. Репортерът от The Athletic Шамс Чарания съобщава, че бойкот ще има и на мача между Хюстън и Оклахома, който трябва да започне от 1:30 часа. Същото ще се случи и на последния мач за вечерта между ЛА Лейкърс и Портланд Трейл Блейзърс. Това означава, че двубои тази нощ няма да има.

Всички баскетболисти в "балона" в "Дисни Уърлд" са поканени да вземат участие в дискусия в 3:00 часа, на която ще се реши какво ще е бъдещето на Лигата след масовите протести на играчите. Анонимен състезател е споделил, че до довършване на сезона може и да не се стигне. Солиден брой играчи се застъпват за идеята сезонът да бъде приключен, тъй като са жертвали твърде много, за да влязат в "балона".

Играчите на Милуоки, които повече от три часа стояха заключени в съблекалните, най-сетне излязоха с изявление. Те настояват за справедливост за Джейкъб Блейк, както и подвеждане под отговорност на всички полицаи, замесени в стрелбата. Те допълниха, че в този момент няма как да са фокусирани върху баскетбола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация