Ще продължи ли възходът на ЦСКА и при гостуването на \"Олимпико\"

18:25
Ще продължи ли възходът на ЦСКА и при гостуването на \"Олимпико\"
Българският ЦСКА гостува на италианския Рома във втора среща от груповата фаза на турнира Лига Европа. Мачът ще се играе на стадион "Олимпико" в Рим от 22:05 българско време в четвъртък. В другия двубой от група "Е" на надпреварата играят отборите на Фулъм и Базел.

Отборът на Рома не се намира в оптимална спортна форма от началото на сезона. "Вълците" се представят доста колебливо в италианската Серия "А". В последните си мачове, Рома победи Сиена и Фиорентина и завърши наравно с тимовете на Палермо и Катания. Това отрежда 9-о място на тима в класирането на шампионата след шест изиграни кръга. Очакванията към Рома се вдигнаха неимоверно, след като Клаудио Раниери пое кормилото на тима в началото на сезона, но това не помогна много на "вълците" при старта им в Лига Европа. Отборът на Базел спечели първия си мач от новия турнир с 2:0 и донякъде поднесе изненадата в група "Е". В двубоя в Швейцария домакините започнаха страхотно срещата и още в 11-а минута Карлитос с удар от над 20 метра разпечата вратата на Жулио Серджо. Гостите от Италия отговориха мигновено и на два пъти Франческо Тоти стреля опасно, като първият шут бе отразен от Констанцо, а след това и напречната греда помогна на швейцарците. След споделено надмощие през почти всички оставащи минути малко преди края на срещата Алмерарес вкара втори гол за Базел и по този начин подпечата победата на домакините.

\"\"

ЦСКА на свой ред започна сезона по мечтан за ръководството и феновете начин. Във вътрешното първенство "червените" имат актив от 19 точки и заемат първото място в класирането с по-добра голова разлика от тима на Черноморец Бургас. Важен момент за ЦСКА бе победата над Левски във Вечното дерби с 2:0 с тотално надиграване на шампионите, което остави "сините" назад в класирането и показа, че съставът на Любослав Пенев няма никакви притеснение на терена, независимо от противника. "Армейците" достигнаха до групите на Лига Европа, след като се справиха последователно с ирландския Дери Сити и руския Динамо Москва. В първия си мач от турнира, ЦСКА прие тима на Фулъм, като срещата завърши наравно 1:1, но българският тим може основателно да съжалява за пропуснатата победа. На Националния стадион "Васил Левски" "червените" откриха чрез дебютанта си в този мач Мишел Платини в 63-а минута, но само 3 минути по-късно неразчетено излизане на вратаря Иван Караджов лиши ЦСКА от трите точки. В ситуацията Диоманси Камара се възползва от грешката на младия страж на "армейците" и изравни резултата.

\"\"

По този начин ситуацията в група "Е" на Лига Европа преди изиграването на вторите среща е следната:
\"\"
Клаудио Раниери определи група от 20 футболисти, върху която ще падне отговорността в предстоящата среща с ЦСКА. В състава на римляните попадна и капитанът Франческо Тоти, който обаче може и да не започне титуляр. Проблемите за наставника идват при сформирането на защитата, където Филип Мексес и Марко Касети ще липсват след като получиха контузии в последния шампионатен двубои срещу Катания. На вратата на домакините ще бъде титулярният страж Дони. Пред него като централна двойка защитници ще действат Николас Бурдисо и бразилецът Жуан. Контузеният Касети ще бъде заменен от Марко Мота на десния фланг на отбраната, а левият остава за добре познатия норвежец Йон Арне Рийзе. В центъра на терена като двойка вътрешни халфове ще действат Даниеле Де Роси и Симоне Перота. По десния фланг на полузащитата може да се появи възстановения от контузията си бразилец Сисиньо, а по левия да се заложи на чилиецът Давид Пизаро. Ако Раниери предпочете схема с двама нападатели, то това ще означава титулярно място за капитана Франческо Тоти и черногорецът Мирко Вучинич. При наличието само на Вучинич в атака, партньор от по-задни позиции на черногореца може да бъде Жереми Менез, Стефано Окака Чука или младият Алесио Церчи.

\"\"

За първи път от доста време старши треньорът на българския тим Любослав Пенев няма проблеми при сформирането на стартовия състав. На вратата ще се заложи на младия страж Иван Караджов, а пред него на познатото каре в защита: Костадин Стоянов, Иван Иванов, Кирил Котев и Йордан Минев. Капитанът на тима Тодор Янчев е възстановен от своята травма и ще си партнира с Коста Янев в зоната на дефанзивния полузащитник. Дилемата пред Любо е дали да пусне като трети играч в центъра Викторс Морозс или Маркиньос. По всяка вероятност решението ще се разбере минути преди срещата. Атаката на българите ще се води от намиращия се във великолепна форма Мишел Платини, който ще бъде подпомаган по двете крила от Иван Стоянов и Спас Делев.

\"\"

\"\""Нуждаем се от повече последователност в представянето си. За да получим резултати, трябва да направим серия от добри мачове. Ще бъде много трудно срещу ЦСКА, но ние трябва да си заслужим победата. Говорих си с играчите и чакам да видя как ще играят", каза треньорът на Рома Клаудио Раниери.

\"\""Настроението е прекрасно. Познавам добре играта на Рома, засега. Предполагам, че няма да има промяна в тяхната игра. Очаквам да им видя състава утре, все пак имат и контузени футболисти. Рома е предвидим отбор, но това не означава, че са слаби. Много силен отбор, имат много силни футболисти. Казват, че не са във форма, но мачовете в първенството нямат общо с тези в Лига Европа. Не сме изиграли много мачове, но все пак отборът е в ритъм, който трябва да държим. В никакъв случай не трябва да се отпускаме. Всички са на разположение за този мач", каза наставникът на ЦСКА Любослав Пенев.

Несъмнено на отбора на ЦСКА му предстои много тежко гостуване в италианската столица. В състава на Рома личат няколко футболиста от световна класа, а традициите на този клуб, съчетани с амбициите на новото треньорско ръководство, правят "вълците" опасен съперник за всеки тим, въпреки колебливото начало на сезона. "Армейците" се представят отлично през тази година, а и доказаха в мачовете срещу Дери, Динамо и Фулъм, че могат да играя на добро ниво срещу европейски съперници. Младият състав на Любо Пенев набира сили и самочувствие с всеки изминал двубой, а е видно и че футболистите се чувстват комфортно в отбора. Нека пожелаем възходящото представяне на ЦСКА да продължи и срещу Рома и българският тим да спечели поне точка на "Олимпико", а защо не и да си тръгне с победата от Вечния град.

Рома - ЦСКА, стадион "Олимпико", 22:05 часа

Главен съдия: Владимир Хринак (Словакия)

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Cris_7
01.10.2009 21:28

Дано да измъкнем нещо.. Айде армейци *wink*

Docker
01.10.2009 13:03

Е,Раул е на 32, но това не променя нещата особено.

marinov_user
01.10.2009 12:56

Призовавам комплексираните фенчета, които мразят дори и собствената си майка да не пишат ненужните си коментарчета.
Български футбол ще има и без тяхното анти-българско и анти-футболно мислене.
Предлагам ви да станете фенове на Санта Хулия или на Дюделанж, така няма да ви се налага да мислите за тази игра - видно е че не ви допада *sick*

marinov_user
01.10.2009 12:50

Трудно е да се даде точен отговор на този въпрос , още повече срещу отбор като Рома. Не е сериозно да се твърди, че римляните не са във форма и имали проблеми, и че сега е момента да ги изненадаме.
Клаудио Раниери разполага с изключително качествени играчи с огромен опит и рутина.
Именно за това Любо Пенев трябва да подходи прагматично и консервативно в тактиката си за мача.
Всеки един от играчите на италианците може да ни накаже ако се подходи несериозно към него, Любо знае това и съм сигурен че ще излезем с доста дефанзивна схема, както беше и срещу Динамо Москва в София. Тогава присъствието и на Мороз и на Янчев в състава просто става задължително. Мисля че двамата адекватно ще успеят да разрушават атаките на Рома още в зародиш и по този начин да улесняват нашата защита.
Излишно е да казвам че тук ще е разковничето на мача - перфектна тактическа дисциплина и евентуално някоя бърза контра на Делев и Стоянов последвана от перфектен завършващ удар на Платини.








nasran_chorbar
01.10.2009 11:12

С тоя неадекватен БГ футбол, не разбирам на какво се надяваме изобщо. Чорбата са в по-добра позиция и форма от Левски, но за съжаление и за двата отбора ще е успех, ако успеят да направят Х. Погледнете Раян Гигс,Раул-хора над 35 години в нечовешка форма,в БГ кога ще играят такива футболисти питам аз?

RagnaroK
01.10.2009 08:07

Никаква дефанзивна игра Ако ни потръгне играта след 20 мин. и успеем да реализираме някое положение имаме голям шанс да излъжем и да бием Рома *beer* Успех на ЦСКА и нека покажем ,че и в България може да се играе футбол *wink*

sniper_
01.10.2009 03:58

скъпи ми чорбари престанете да говорите за разочаровачия в момента ЛЕВСКИ аз сам левскар утре сам на мача да видим до къде ще стигне на батков подигравката с феновете на отбора.Аз се надявам поне на Х утре на герена.А за мача в Рим съм сигурен че цска че направи мн добър мач и ще стигне поне до равния резултат да не казвам че с малко късмет и ще излъже италианчетата успех и двата отбора утре и да се надяваме да донесат точки за коефициента ни в европа *wink*

jokataa
30.09.2009 23:49

Тоа па, тренера с кристалното кълбо - "Рома е предвидим отбор"... утре вечер пак сме тук, за да видим на к'во са го научили в Хогуортс.

Notlike
30.09.2009 21:43

Един пробив на българите в Европа и две квоти за ШЛ!

Baros_87
30.09.2009 20:58

хахахах маи тука някои ме мисли 4е сам Левскар ,ама грешите ужасно аз сам нито от Левски нито от ЦСКА *evil* за мен е по добре да не пускат БГ отборите в Европа, всяка година се дани и тази ще е сьщата БГ футбол е за НИКАДЕ мога само това да ви кажа

Ice1
30.09.2009 20:35

Аре леWCкарите да свиват у лево и да си гледат кацата, където Батков и Гонзо творят чудеса

kitnaw
30.09.2009 20:26

Ей тапири безоглави,Вие може да се радвате,че някой български отбор е стигнал изобщо до групите на ЛЕ. Нашият футбол е този от училищата,да се събират на някое изкуствено като при Славия и да си плащат за игра,ей такъв квартален футбол е нашият. Тихичко.

Cris_7
30.09.2009 20:23

Дай боже! Дано да направим нещо в Рим ,и ако имаме късмет да биеме Рома *wink* Айде Армейци *stop*

lubo_krika
30.09.2009 20:09

Да се надяваме,че ще направят нещо,защото НИЕ в момента сме адски слаби.Успех.

dunavec__
30.09.2009 19:57

Мисля, че е вредно играчите на ЦСКА да си вирват носовете, това може да се окаже фатално и да отнесат някой разгром, затова нека играят по-прибрано нещо 4-5-1 със затворени крила и да чакат на контра атака, както Левски игра във Виляреал, при всеки друг случай ги чака погром.

Notlike
30.09.2009 19:52

Успех на нашите момчета! А на феновете на Левски ще кажа - мълчете песове, защото НЕ ние сме в серия от 3 поредни шампионатни загуби, нали? Не НИЕ паднахме от Дебърцини и НЕ НАС ни подиграват в Европа и НЕ НА НАС викат ЕВРОИДИОТИ! Ще си говорим след мачовете. Рано е да се правят прогнози.. Левски може и да спечели, ама като се събуди не знам *joking* . ЦСКА сигурно ще се бори за точката. Надявам се нашите да играят ФУТБОЛ, за да докажат, че са класен отбор.

michael_forever
30.09.2009 19:52

Като гледам съставите ще получите ЗДРАВ АНАЛЕН СЕКС от Рома.
4:0!

SnickersaKu4ko
30.09.2009 19:38

статия смешка възход на ЦСКА каде видяхте този възход на ЦСКА направи една победа срещу Левски , а те бях без титулярите както и при равенството с Фулъм . В България само със слабите отбори играят, ще стане като миналата годината побеждава балъците дойдоха силните сичките ги смачкаха само Локо Сф биха ама пак тва беше наи смазващия мач ЦСКА просто незнаеха каде са Локо имаха сигурно 20 положения.

salvador
30.09.2009 19:26

Так щяхте да говорите и след мача с вас като ви смачкахме , но някъде се скрихте.И не се показвайте още дълго време , че сте срам за футбола!

Mart0_91
30.09.2009 19:24

След загубата от Лацио ще ти се говорили ?!?! *joking* *lol*

mkr
30.09.2009 19:07

Baros_87 имаш много поздрави от един мустакат ЧЛЕН дето ви го навря,зависник такъв. *lol*