Да очакваме ли \"синьо\" възраждане срещу римските \"орли\"

16:14
Да очакваме ли \"синьо\" възраждане срещу римските \"орли\"
Българският шампион Левски приема тима на Лацио във втора среща от груповата фаза на турнира Лига Европа. Мачът ще се играе на стадион "Георги Аспарухов" в София от 20:00 часа в четвъртък. В другия двубой от група "G" Ред Бул Залцбург приема Виляреал.

Тимът на Лацио не се намира в най-добрата си спортна форма от началото на сезона, но за жалост това се отнася и за състава на Левски. Българският тим постигна "рекорд" от 4 поредни загуби, в "А" група от Локомотив София, ЦСКА и Черноморец Бургас, а падна и от Виляреал на старта в Лига Европа. Ръководствени и организационни проблеми тресат "синия" клуб през последните седмици и това неимоверно се отразява на представянето на футболистите на терена. Може би срещу отслабения Лацио, Левски ще започне своето излизане от кризата. Гостуващият тим също е крайно неубедителен в изявите си. В последните си мачове в Серия "А" "лациалите" загубиха от Ювентус и Парма, и постигнаха равенства с тимовете на Катания и Палермо, като заемат 10-о място в класирането с равен брой точки с градския си съперник Рома.

\"\"

В дебюта си в новия турнир Лига Европа отборът на Левски загуби с минималното 0:1 при гостуването си на испанския Виляреал. На стадион "Ел Мадригал" българския тим се държа достойно, но рухна след почивката и загуби от "жълтата подводница". Домакините имаха игрово и териториално предимство почти през целия мач и логичното се случи в 72-а минута, когато Жоан Капдевиля нахлу по лявото крило и подаде на Нилмар, който от близо матира Георги Петков. От своя страна пък тимът на Лацио започна разочароващо в Лига Европа, след като загуби домакинството си на Ред Бул Залцбург с 1:2. Двубоят на "Олимпико" в Рим премина с надмощие на "орлите", който през цялото време бяха по-добрият отбор. Първото полувреме обаче завърши без голове, като не малка заслуга за това имаше и стражът на гостите Густафсон. След попадението "орлите" леко се по прибраха и в типично италиански стил контролираха мача и чакаха неговия край. В 82-а минута на срещата обаче след разбъркване в полето на Лацио и грешка на вратаря Албано Бизари Франц Шимер изравни – 1:1. В продължението на мача, след грешка в защитата на "орлите", Марк Янко наказа Лацио и донесе победата на своите.

\"\"

Така класирането в група "G" придоби следния вид:

\"\"

Около състава на Левски цари доста голяма мистерия. Дарко Тасевски е под въпрос и ще се решава в последния момент дали да играе в двубоя. Живко Миланов замина за Германия и не се знае кога точно ще се върне, за да се включи в заниманията на тима. Вратата ще е поверена на младия Цветан Димитров, след като титуляра Георги Петков и Божидар Митрев са контузени. Като централна двойка защитници Ратко Достанич ще заложи на Юсеф Рабех и опитния Елин Топузаков. Ако Живко Миланов и Веселин Минев не се възстановят от своите травми, Лусио Вагнер ще излезе като ляв краен бранител. Фаворит за десния бек изглежда мароканецът Шакиб Бензукан. В средната линия като дефанзивен полузащитник ще действа Георги Сърмов, а пред него с по-офанзивни функции ще са натоварени Седрик Бардон и Дарко Тасевски (ако разбира се македонецът се възстанови). По двата фланга на "синята" атака ще действат Жоазиньо и Зе Соареш, а като самотен централен нападател Достанич по всяка вероятност ще заложи на Христо Йовов, предвид слабата форма на Георги Христов и Дениран Ортега.

\"\"

Отборът на Лацио е разкъсван от множество проблеми. Старши треньорът Давиде Белардини няма да може да разчита на 11 от своите футболисти, което неминуемо ще доведе до промяна в стартовия състав. Левият защитник Александър Коларов е наказан за гостуването на Левски, а черногорският нападател Горан Пандев, Гуглиелмо Стендардо, Рикардо Бонето, Кристиан Манфредини и Симоне Дел Неро не са регистриране за европейските клубни турнири. С травми в отбора на "орлите" са защитниците Мобидо Диаките, Себастиано Сивиля и Лионел Скалони, като и офанзивните играчи Хулио Круз и Кристиан Броки. Това принуди мениджърът на "лациалите" да включи в групата за гостуването на "Васил Левски" четирима юноши на клуба - Алесио Лучани, Рикардо Перпетуини, Федерико Севиери и Луис Педро Каванда.

Групата на Лацио за мача с Левски: Муслера, Бизари, Крибари, Раду, Лихтщайнер, Дабо, Мегни, Матусалем, Маури, Перпетуини, Елисеу, Фоджа, Сарате, Баронио, Роки, Севиери, Лучиани и Каванда.

На вратата на Лацио по всяка вероятност ще застане Муслера, след като Бизари, направи грубата грешка в първата среща от груповата фаза срещу Ред Бул Залцбург, загубена с 1:2. Най-трудно предвидима е защитата на "орлите". Множеството контузии могат да принудят треньора Белардини да смени схемата от 4-4-2 на 3-5-2, но това изглежда малко вероятно с оглед на факта, че римляните не са готови за игра в подобна формация. Десният бек а за Щафан Лихщайнер, а като централна двойка защитници ще действат Раду Ребея и Санчес Крибари. Проблемът идва от левия бек, където няма изпълнител, който да заеме поста. Вариантите са два: 20-годишния абсолютен дебютант Алесио Лучиани, или някой от дефанзивните полузащитници да бъде пратен в тази зона. В средата на терена като вътрешни халфове ще действат Осман Дабо и Роберто Баронио, а Паскуале Фоджа и Стефано Маури ще запълнят карето в центъра. Нападението ще се води от капитана Томазо Роки и намиращия се в прекрасна форма Мауро Сарате.

\"\"

\"\""Всички знаете за проблемите ни в момента! Георги Петков ще отсъства, не само за този мач, но и още две три седмици. Дали Живко Миланов и Дарко Тасевски ще са на линия, ще разберем след днешната тренировка. Надявам се Седрик Бардон да играе. Левски със сигурност ще изглежда по друг начин. Гласувам доверие на футболистите си, смятам, че те ще дадат всичко от себе си. Очаква ни труден мач срещу много силен съперник. Няма да коментирам състава на Лацио, но мога да кажа, че утре на терена те ще излязат с най-доброто, с което разполагат. Може в момента на "орлите" да не им върви, но няма какво да се заблуждаваме, те са два пъти по-силен отбор от нас", каза треньорът на Левски Ратко Достанич.

\"\""Отборът смята да се представи добре. Ние играхме добре срещу Палермо и създадохме доста положения. Мисля, че това ще ни даде сили да се представим добре в четвъртък и да покажем увереност в силите си", каза при пристигането на Лацио в София старши треньорът на тима Давиде Балардини.

Отборът на Левски се намира в сериозна криза, а предстоящият мач с Лацио няма да бъде от най-леките за "сините". Привържениците на тима вече изразяват бурно недоволството си от управлението на собственика Тодор Батков и от състоянието на отбора. В двубоя срещу Лацио обаче, Левски има шанс да спечели отново доверието на собствените си фенове, като постигне победа или поне покаже обичайната за тима сърцата игра. В противен случай напрежението на "Герена" вероятно ще премине допустимите стойности и оставките ще завалят. Нека пожелаем на Левски победа в срещата срещу римските "орли" и достойно представяне на тима в груповата фаза на турнира Лига Европа, а при благоприятно стечение на обстоятелствата и класиране в елиминационната фаза.

Левски - Лацио, стадион "Георги Аспарухов", 20:00 часа

Главен съдия: Николай Иванов (Русия)

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Notlike
01.10.2009 17:45

Молете се да няма ранен гол, защото иначе лошо ви се пише. Иначе шанс за хикс има, стига да не позволите на "орлите" да ви опердашат с 20-30 шута, защото Гошо Вратарчето го няма и тоя младия бая зор ще има. Само това ви казвам. Ако Лацио вкара гол до почивката и води, ПФК Левски е обречен. Същото е кажи-речи и с ЦСКА *wink*

niki_hameleona1
01.10.2009 16:35

Йовов ще е резерва, а Тасевски е титуляр, така че имаме някакъв шанс *wink*

theman666
01.10.2009 11:59

ние ли да се молим на x бе педалчета ццкарски молете се вие на минимална загуба

MB_KrisS
01.10.2009 02:09

Футболът е абсурдна игра и днес Цюрих го доказа, а такива примери са безброй. Ще е истинско чудо, ако успеем да измъкнем нещо, но надеждата умира последна. Левски е в тежък момент, но това не означава, че трябва да спрем да ги подкрепяме! Именно в такива моменти се познават истинските фенове! Призовавам всеки, който има възможност да отиде на стадиона, аз лично това ще направя. Пожелавам успех и на ЦСКА! Дано утре станем свидетели на две български чудеса в Лига Европа! УСПЕХ!!!!

jokataa
30.09.2009 23:53

От Левски съм но е абсурдо да се очаква нещо различно от загуба. Това са реалностите в момента, чудесата ги очакват само група малоумни панчаревски овчари.

Notlike
30.09.2009 21:41

Те три мача и половина гол не вкараха на българи, ще ми вкарат на италианци. Я се скрийте бе, рогати ! Дано вземат някаква точица, да се отпуснат, както каза ЗИЗУ, и да играят своята игра, защото ако тръгнат по свирката на жабарите, нищо чудно да отнесат "Ел Класико"...

ZIZU_
30.09.2009 21:40

В последните мачове се очакваха победи и играхме под голямо напрежение и с течение на мачовете се изнервяхме и се полочаваше едно голямо нищо.Надявам се сега момчетата да се отпуснат защото от такъв мач може само да спечелиш.И нека да вземат това което са си заслужили.

tamplier
30.09.2009 21:28

Интересно становище е това, че отборът на Лацио не бил нищо особено. ZIZU ти сигурно не си гледал последния мач на "орлите" с Палермо. Би ми се искало всички вие левскари да погледнете малко по-реалистично на нещата около вашия любим отбор. Как може да имате шанс срещу италиански отбор, след като в продължение на 270 минути не сте вкарали гол. За какъв героизъм говорим когато и в последния си мач бяхте плачевни (ще ме извините, но бяхте наистина трагични). Наистина като българин ми се иска Левски да ме опровергае, логиката и фактите говорят друго.

ZIZU_
30.09.2009 20:46

Свинете им е ясно че вече са паднали и ще търсат утеха в евентуална наша загуба.Честно казано Лацио нe са нещо особенно.Ако играят така както с Залцбург имаме голям шанс да земем нещо от този мач.

ivan79
30.09.2009 20:33

Колкото и ЛАЦИО да са слаби левски с тоя мисир дето го гласят да вкарва голове едва ли ще има някакъв шанс.Всички знаем за модела ИТАЛИЯНСКА ЗАЩИТА но все пак да не забравяме че топката е в женски род.Дано се доберем до 0-0 че поне малко да се съвземат тея пуяци от синия отбор.И аз като всички българи се надявам но реалноста е друга и вероятно ще паднат.

Cris_7
30.09.2009 20:24

Да очакваме как Лацио ще смаже говедата *devil*

help_me
30.09.2009 19:53

Снощи „Синята лавина” пак извади вазелина – като мощен огнеборец я прегази „Черноморец”. Гонзо силно се вълнува, Ратко го в уста целува, Гонзо дрехите съблича, Ратко много го обича. Батков тича запъхтян, вика „Ида от Казан. Зетя, Дарко, Зе, Юсеф иска Барса, страшен кеф. Там очакват ги на проби от зори до късни доби, стах тресе и Гуардиола – Ратко му разклати стола”. Адвокатът пак се киска, златен скункс в ръцете стиска: „Паднахме, но не ми пука, ний трансфери правим тука”. А Балъков, с буен нрав, вика „Любо беше прав, най-щастливата победа е над сините говеда!” *joking*

Djuklev
30.09.2009 18:40

Лацио сега са слабаци, а пък и Виляреал в Испания ни вкараха само 1 гол при много изпуснати разбира се. Сега е момента Левски да излезе и да се бори мъжки - прогноза 1:1

deepred
30.09.2009 18:24

Жал ми е за феновете на Левски.Не е леко да си им фен напоследък.Но зная , че те ще бъдат на стадиона за да подкрепят любимия си клуб , нищо че играчите са като умрели коне и само пари са им в главите.Само си мисля , че след края на мача с Лацио на феновете ще им писне от тюфлеците в отбора и просто ще нахлуят на терена да ги ошамарят.И мисля , че ще имат пълно право

drummer
30.09.2009 18:08

Възраждане....? По-скоро, ....утвърждаване на последното място в групата, след посредствен мач, и минимална загуба от Лацио . *lol*

dunavec__
30.09.2009 17:58

Време е за битката Рим - София. *wink*
Според мен обаче единствения шанс на нашите отбори е Рома и Лацио да не играят с пълните си възможности, защото просто не са ни по силите и ни чакат два разгрома. *sad*

levski_s0fia
30.09.2009 17:47

абе като знаем как в предните мачове само Петков ни спасяваше от разгрома и сега като гледам кой е вратар ... ще загубим 99,5% *thumb_down*

lubo_krika
30.09.2009 17:44

С този некадърник в атака,ако хванем хикса ще бъде сензация,то не че другите са по-добри ама...

AlexAng
30.09.2009 17:38

*smile* Даа..."надежда всяка тука оставете"...моята прогноза е 1:3...1:0 "орлите" си отбелязват автогол ... после нормално вкарват за 1:3... след мача Гонзо излиза и заявява "Играхме с велик отбор,бяхме равностойни , загубихме случайно ..." *lol*

besnq_levskar
30.09.2009 17:36

Николай Иванов е най-добрия руски съдия,не е българин

lucky_79
30.09.2009 17:36

tymypa е прав Йовов от 1год. насам е гола-вода ,той изобщо не знае къде се намира във всеки мач,не може топката да си спре пък за друго да не говорим *sick* отдавна вече са мит финтовете и пасовете му,на истина Ж.Христов не е и той във форма ,но по -добре той да започне титуляр,а за другите постове просто нямаме алтернатива *sad* Успех и само ЛЕВСКИ

presata68
30.09.2009 17:32

Как главния садия 6те е българин ОмГ *sick*

icone_81
30.09.2009 17:22

Възраждане ше има, но ще е във светло /небесно/ синьо.

tymypa
30.09.2009 16:51

оле боже йовов и добър мач ? ебаси вица хаах особенно като започне да прави финта където с крака обикаля топката направо все едно го гледам на забавен кадър .... подават му топката и някой 10 метра зад него го надбягва и стига пръв до топката ... изпуска вече сигурно 50 голови ситуации без да броя тези от гол линията в тъча на празна врата просто по бездарен футболист никога не съм виждал

tedioo
30.09.2009 16:50

Когато Йовов играе вси4ко отива по дяволите

niki_hameleona1
30.09.2009 16:48

Ми да се надявам Йовов да направи силен мач и успех за ЛЕВСКИ разбира се *wink*

football_stambo
30.09.2009 16:39

Естествено .... , че трябва вече разгромна победа ... мисля си за 4:2 *joking*

RAM2MSTEIN
30.09.2009 16:38

Йовов,Бардон и Тасевски само те могат да вкарат някой друг гол и то при добра игра.Всички недоволствате от Йовов но дано точно в този мач направи един забележителен двубой.А що се отнася до вратаря ни за мача,момчето има талант и дано го покаже.И Левски преди всичко *wink*

Ice1
30.09.2009 16:28

Докато Батков и Гонзо управляват - леWCки!!!!!!!!

Docker
30.09.2009 16:24

Дано, ама не виждам кой от настоящите футболисти ще вкарва голове. Стискам палци и желая успех на любимия отбор.