\"Вълците\" хапят в последните минути

11:29
\"Вълците\" хапят в последните минути
На крайпътния камък след Катания се появи цифрата 40. Какво означава? Много е лесно. Клаудио Раниери, учтивият командос, успя някак да "милитализира" своята Рома по сравнително успешния модел от 2-годишния му престой в Ювентус. Точно 40 са головете, отбелязани от отборите на Раниери в последния четвърт час от мачовете от 2007 г. насам, пише в свой материал Масимо Чекини, "Гадзета дело спорт", поместен в "7 дни спорт".

Цифра, която със сигурност означава едно: неговите момчета не се предават до самия край. Благодарение на което сегашната Рома измъкна допълнителни 4 точки в Серия "А" - 2 при успеха над Сиена (бомба от фаул на Йон Арне Рийзе в 89-а мин.), и още 2 при 3:3 с Палермо (дузпа на Франческо Тоти в 88-а мин.) и 1:1 с Катания (гол отблизо на Даниеле Де Роси след корнер в 93-а мин.). Излишно е да се припомня, че голът на Де Роси бе твърде слабо лекарство за боледуващата Рома, която се озова в парадоксалната ситуация да е едновременно с най-добрата атака и с най-слабата защита в Серия "А\'!

В откровения разговор насаме с отбора в съблекалнята Раниери наблегна най-вече на две неща: пълна концентрация във всеки момент от мачовете и взаимопомощ между играчите от началото до края. "Ще поработим върху защитата, защото напред, където играта зависи от изобретателността, винаги ще успеем да вкараме гол", добави треньорът.

Незавидното състояние в момента се дължи и на контузиите. И ако за щастие тази на Марко Касети (напрежение върху ахилесовото сухожилие, но без физическа травма) е по-лека от очакваното, то отокът в зоната на слабините на Филип Мексес ще бъде излекуван до сблъсъка на "Сан Сиро" срещу Милан на 18 октомври. Затова дотогава не е изключено като титуляр да се върне Андреоли, а румънският вратар на "джалоросите" Лобонт да направи своя римски дебют.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация