Ман Сити прекърши Реал Мадрид на "Бернабеу" (видео)

23:57
Ман Сити прекърши Реал Мадрид на "Бернабеу" (видео)

Отборите на Реал Мадрид и Манчестър Сити завършиха при резултат 1:2 на "Сантиаго Бернабеу" в мач от 1/8-финалите на Шампионската лига. Попаденията отбелязаха Иско в (60'), Габриел Жезус (78') и Кевин Де Бройне (83' - дузпа). В 87-ата минута пък капитанът на домакините Серхио Рамос получи директен червен картон.

Още в 1-ата минута Бернардо Силва пробва шут, който обаче беше блокиран от Даниел Карвахал. След предпазливи първи 15 минути в 16-ата Рафаел Варан опита удар от разстояние, който се оказа прекалено неточен. В 21-ата капитанът Кевин Де Бройне изведе Жезус на чудесна позиция, но бразилецът стреля в обсега на Тибо Куртоа и така стражът изби топката. В 28-ата Де Бройне не нацели добре топката в наказателното поле и тя излетя високо над вратата.

В 30-ата Ферлан Менди центрира, а Карим Бензема стреля с глава. Едерсон съумя да отрази удара, а стоящият наблизо Винисиус се подхлъзна и пропусна възможността да нанесе ключова добавка. В 33-ата Фернандиньо се наложи да замени контузилия се Аймерик Лапорт. В 37-ата Бернардо Силва прати топката в ръцете на Куртоа. В добавеното време на частта при изпълнение на корнер Жезус отправи изстрел, топката рикошира в Серхио Рамос, но Валверде я изби от голлинията.

В 50-ата минута "гражданите" организираха добра контраатака, която завърши с техничен шут на Риад Марез в аут. В 55-ата Винисиус падна в противниковото наказателно поле, но съдията не посочи бялата точка. В 56-ата Марез стреля след няколко свои финта, но Куртоа спря топката. Секунди по-късно стражът с чудесна намеса спаси пореден удар на алжиреца.

В 60-ата Винисиус увлече няколко играчи на Сити и подаде топката на непокрития около точката за дузпа Иско, която я прати в противниковата мрежа за 1:0. Това е първи гол за Иско в турнира от септември 2018 г. След попадението домакините заиграха малко по-смело, като в 71-ата шут на Рамос беше блокиран от съперников футболист. В 76-ата влезлият на терена секунди преди това Гарет Бейл пробва изстрел, но топката рикошира в Отаменди и стана лесна за хващане от Едерсон.

В 78-ата Де Бройне центрира към Жезус, който надскочи Рамос и изравни с глава. В 83-ата "небесносините" получиха правото да изпълнят дузпа за фаул на Карвахал срещу резервата Рахийм Стърлинг, като Де Бройне я превърна в гол. В 87-ата Рамос беше изгонен за фаул срещу откъсналия се сам срещу вратаря Жезус.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация