Звездите на Реал срещу амбициите на Марсилия

23:07
Звездите на Реал срещу амбициите на Марсилия
Отборът на Реал Мадрид приема френския Олимпик Марсилия във втори мач от груповата фаза на Шампионската лига. Срещата ще се играе на стадион "Сантяго Бернабеу" от 21:45 часа в сряда. Другата среща от тази група е между отборите на Милан и Цюрих.

Реал Мадрид е направил най-успешният старт в цяла Европа, сочи класация, направена от "Евроспорт". Представянията на "Белия балет" в Примера дивисион и Шампионската лига от началото на сезон досега ги изстрелва на върха над всички останали велики европейски клубове. В Испания отборът на Мануел Пелегрини демонстрира пълна безкомпромисност. От 5 мача звездната селекция има 5 победи и голова разлика 16:2, което ги поставя на първо място в класирането, с едно допуснато попадение по-малко от тима на Барселона. Кристиано Роналдо, Раул, Карим Бензема, Гонзало Игуаин и Кака се надпреварват кой да вкара повече голове, а стилът на игра на отбора е впечатляващ. Но истината за момента е, че Реал Мадрид не се е изправял срещу сериозен противник до този момент. В първия мач от групите на Шампионска лига Реал победи Цюрих като гост с 5:2. Тогава Роналдо откри резултата от фаул в 27-а минута, а седем минути по-късно Игуаин стреля, вратарят изби топката и от близо Раул отбеляза втори гол за "Белия балет". Точно преди почивката Гонзало Игуаин преодоля своя пазач и после без проблем матира Леони, правейки резултата класически. През второто полувреме гостите се отпуснаха и дадоха инициативата на играчите на Цюрих. В продължение на само две минути в 64-а и 65-а швейцарците върнаха две попадения чрез Маргайраз и Аегертер, като първото попадение беше от дузпа. Домакините се хвърлиха да изравняват в самия край и бяха наказани от Кристиано Роналдо и Гути, които в 89-а и 90-а минута матираха още два пъти безпомощния Леони. Така Реал Мадрид посреща Марсилия като водач в група "C".

Френският тим пък не оправдава високите си амбиции от преди началото на сезона в Лига 1 и след няколко колебливи изяви заема 4-а опозиция в класирането след 7-я кръг на 5 точки зад лидера Бордо. В последния си мач съставът на Дидие Дешам загуби изненадващо от Валансиен като гост с 2:3. ОМ загуби и първата си среща от Шампионската лига като домакин от Милан с 1:2, което поставя тима в доста трудна позиция в групата. Бившият нападател на Реал Мадрид и настоящ на Олимпик Фернандо Мориентес обяви, че ключът към победата в двубоя между двата тима ще бъде играта с много подавания. Мориентес изрази притеснение от това, че голяма част от съотборниците му не са играли на стадион като "Сантяго Бернабеу" и може да се повлияят от атмосферата. Според защитника Габриел Хайнце пък за Марсилия най-важно в предстоящия двубой ще бъде да опази Кристиано Роналдо и така може да се надява да точка или дори победа.

Реал Мадрид - Олимпик Марсилия, стадион "Сантяго Бернабеу", 21:45 часа

Главен съдия: Мартин Хансон (Швеция)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация