Стресиращо слаб Милан приема Цюрих

08:16
Стресиращо слаб Милан приема Цюрих
Италианският гранд Милан посреща швейцарския шампион Цюрих във втора среща от груповата фаза на Шампионската лига. Мачът ще се играе на стадион "Джузепе Меаца" в Милано от 21:45 часа българско време в сряда. Другата среща от група "C" на турнира е между отборите на Реал Мадрид и Олимпик Марсилия.

За никой не е тайна, че отборът на Милан е далеч от върховата си спортна форма. Като доказателство за кризата при "росонерите" дойде нулевото равенство с Бари като домакин в мач от 6-я кръг на Серия "А". След неубедителните си изяви в Италия от началото на сезона Милан се намира на незавидната 10-а позиция в класирането, а още във втория кръг играчите на тима загубиха катастрофално градското дерби с Интер с 0:4. Видно е, че след напускането на бразилския плеймейкър Кака нещата в отбора не вървят, както сме свикнали да виждаме в този тим. До голяма степен за това е виновна и лошата форма на Роналдиньо, на който наставникът Леонардо възлагаше големи надежди. Постепенно "росонерите" започват да губят амбициите си за спечелване на Калчото и както често са демонстрирали - ще насочат по-голяма част от усилията си в Шампионската лига. В първия си мач от груповата фаза италианският гранд гостува на Олимпик Марсилия и спечели срещата с 2:1. Главният виновник за "успеха" на Милан бе машината за голове Филипо Индзаги. На "Стад Велодром" Супер Пипо първо вкара в 28-а минута след центриране на Кларанс Зеедорф. Броени минути след началото на второто полувреме Габриел Хайнце засече центриране на Бруно Шейру и изравни резултата. 15 минути преди края на мача Индзаги вкара поредния си гол в Шампионската лига и донесе трите точки на "червено-черните". Въпреки слабата представяне на Милан в италианското първенство вицепрезидентът на клуба Адриано Галиани обяви, че изцяло подкрепя треньора Леонардо, след разочароващото домакинско равенство с новака в Серия "А" Бари. "Всички работим заедно в Милан", заяви Галиани. "Един отбор не е само треньора. Футболистите и ръководството също имат отговорности. Аз съм тук от 23 години и знам, че е нужно търпение. Леонардо може да бъде спокоен. Разбирам феновете, които освиркваха тима. Играхме лошо срещу Бари, но спечелихме една точка."Дали слабите изяви от Калчото ще се принесат и в Шампионската лига или Милан отново ще бъде познатия европейски фактор предстои да видим, като първата задача пред "росонерите" е победа над Цюрих.

За швейцарския шампион началото на кампанията в Шампионската лига бе доста трудно, след като тимът трябваше да приеме звездната селекция на Реал Мадрид. Логичното се случи и "Белия балет" си тръгна с трите точки, след победа с 5:2. На "Летцигрунд щадион" испанския тим водеше с 3:0 на почивката, но бойкия Цюрих едва не стигна до изравняване, след като доведе нещата до 2:3. Реал обаче не допусна изненада и взе своето от този мач. Във швейцарското първенство Цюрих не върви добре, като заема 6-а позиция и изостава от водача Йънг Бойс на цели 13 точки. Швейцарският отбор се изправи срещу Милан през миналата година в турнира за Купата на УЕФА, когато "росонерите" победиха с общ резултат 4:1 в първия елиминационен кръг на турнира. Групата, в която се намира Цюрих наистина е много тежка, затова швейцарците вероятно ще играят освободено и могат да изненадат някой от именитите си съперници.

Милан - Цюрих, стадион "Джузепе Меаца", 21:45 часа

Главен съдия: Флориан Майер (Германия)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BoyToy
30.09.2009 09:22

Еее наистина невероятна статия *smile* Дано нМилан започват да се оправят малко по малко,чеееее....не ги чака нищо хубаво!