Френският шампион търси задължителни три точки от слаби гости

07:59
Френският шампион търси задължителни три точки от слаби гости
Бордо посреща Макаби Хайфа в среща от втория кръг на Група А от Шампионската лига. Шампионите на Франция ще търсят задължителни три точки от този двубой, за да могат да са реален претендент на Байерн Мюнхен и Ювентус за едно от първите две места в тази група. Гостите загубиха първата си среща от надпревара с 0:3 като домакини на баварците и сега ще се надяват на по-достойно представяне срещу следващия си опонент.

Двата тима никога не са срещали един срещу друг, но наставникът на домакините Лоран Блан е побеждавал Макаби в груповата фаза на Шампионската лига. Това става през септември 2002, когато французинът е част от защитата на Манчестър Юнайтед, който тогава побеждава своя израелски съперник с 5:2.

Отборът от Хайфа, от своя страна, има добри спомени от срещи с френски тимове. През 99 година Макаби отстранява ПСЖ на осминафинал в турнира КНК, а през сезон 2006-2007 израелският тим побеждава Оксер с 3:1 в среща от Купата на УЕФА.

Левият бек на Бордо Диего Пласенте и преди е играл срещу този съперник в груповата фаза на Шампионската лига. Аржентинецът бе част от състава на Байер Леверкузен, който победи израелците с 2:1 като домакин на 23 октомври 2002 година.

Главен съдия на срещата ще бъде холандецът Ерик Браамхар, а негови помощници ще бъдат сънародниците му Аренд Бринк и Уилко Лоберт.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация