\"Старата госпожа\" излиза за победа срещу \"немския хегемон\"

22:58
\"Старата госпожа\" излиза за победа срещу \"немския хегемон\"
Ювентус гостува на Байерн Мюнхен в един от най-интригуващите двубои от втория кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Двата тима се срещат за пети път в тази надпревара, след като през сезоните 2004-2005 и 2005-2006 те се изправиха един срещу друг в същото фаза на този турнир. Юве има три победи и една загуба от баварците и сега момчетата на Чиро Ферара ще се надяват да продължат успешната традиция срещу най-титулувания клуб в Германия.

В лагера на домакините със сигурност аут е дуото Марк Ван Бомел и Мартин Демикелис. Двамата все още не са се възстановили от своите травми и със сигурност пропускат домакинството срещу италианския гранд. Лука Тони вече е във форма и се надява да попадне в стартовия състав на мюнхенци, но е по вероятно той да бъде закотвен на пейката. Според медиите в Германия, Марио Гомес ще е единственото изявено острие на Байерн, като той ще бъде подпомаган активно от Франк Рибери и Ариен Робен по двата фланга. Последното домакинство на Байерн срещу Юве завърши с победа 2:1 за немците, но тогава в лагера на "Старата госпожа" имаше доста кадрови проблеми. От друга страна, Луис Ван Гаал има доста неприятни спомени от "бианконерите", които през 1996 година победиха неговия Аякс на финала на Шампионската лига. Байерн ще започне тази среща с горчив вкус в устата, след като през седмицата мюнхенци загубиха от омразния си съперник Хамбургер с 0:1 като гости в мач от Бундеслигата.

Ювентус изпусна да запише две победи в последните си две срещи в Серия А и отстъпи първото място в Калчото на Сампдория. И докато в четвъртък, момчетата на Ферара надиграха Дженоа и бяха ограбени от рефера, то никой не може да отрече, че Юве игра слабо срещу Болоня в неделя и абсолютно заслужено не взе три точки. Младият наставник на торинци бе дал почивка на някои от основните си футболисти през уикенда и сега се очаква "Синьората" да излезе в пълния си блясък срещу "немската машина". Диего е възстановен от контузията си и в неделя игра 70 минути. Със сигурност аут за Юве в тази среща ще бъдат Мохамед Сисоко, Хасан Салихамиджич и Фабио Канаваро, като и тримата още не са напълно възстановени от травмите си. Алесандро Дел Пиеро се завръща в групата на торинци, но най-вероятно капитанът ще остане на пейката за сметка на дуото Винченцо ЯкуинтаДавид Трезеге, които са в страхотна форма напоследък и често бележат.

Байерн Мюнхен - Ювентус, 21:45 часа, стадион "Алианц Арена"

Предполагаеми стартови състави:

Байерн: Бут, Лам, Ван Буйтен, Брафхайд, Бадщубър, Алтънтоп, Тимошчук, Швайнщайгер, Робен, Рибери, Гомес

Ювентус: Буфон, Григера, Легроталие, Киелини, Гросо, Мело, Маркизио, Каморанези, Диего, Трезеге, Якуинта

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари