Вместо в София, Лион ще гостува в Будапеща

20:05
Вместо в София, Лион ще гостува в Будапеща
Дебютантът в Шампионската лига Дебрецен приема френския Лион в мач от втория кръг на груповата фаза в най-престижния клубен турнир. Срещата ще се играе на стадион "Ференц Пушкаш" в Будапеща от 21:45 часа българско време във вторник. Другата среща от група "E" е между отборите на Фиорентина и Ливърпул.

Както е известно унгарския шампион Дебрецен се състезава в Шампионската лига на мястото на българския първенец Левски. "Сините" отпаднаха от Дебрецен в плейофната фаза на надпреварата, а унгарците си бяха спечелили правото да играят в последния предварителен кръг, след като преди това отстраниха отборите на Калмар и Левадия Талин. При дебюта си за Лигата възпитаниците на Андраш Херцег имаха тежката задача да гостуват на Ливърпул в Англия. И въпреки, че бяха тотално надиграни от мърсисайдци, унгарските футболисти допуснаха едва един гол и могат да се гордеят с началото на представянето си в турнира на богатите. От началото на сезона Дебрецен се представя на ниво във вътрешното първенство, като в момента заема 3-о място, на две точни зад лидера Фехервар. В последния си мач шампионите направиха 4:4 при гостуването си на Капошвар, а преди това победиха Ференцварош с 2:1 като домакини. В състава на Дебрецен има добри футболисти, които ще опитат да поднесат изненадат срещу Лион във вторник вечер и да запишат първите си точки в Шампионската лига.

От другата страна Олимпик се намира в страхотна форма и е на втора позиция в Лига 1, на две точки зад лидера Бордо. В последния си мач Лион обърна Тулуза у дома от 0:1 до 2:1. Муса Сисоко изведе гостите напред още в 6-а минута и този резултат се запази до почивката. През второто полувреме обаче "лъвовете" успяха да променят развоя на срещата. Първо Янис Тафер в 52-а минута изравни, а след това Бафетимби Гомис донесе победата на Лион с 2:1 в 71-а. В първия си двубой от Шампионската лига от този сезон пък, Лион победи Фиорентина с минималното 1:0 на "Стад Жерланд" след гол на Миралем Пйанич. За мачът с Дебрецен наставникът Клод Пюел няма да може да разчита на звездата на френския тим Лисандро Лопес. Аржентинецът отново получи контузия ще бъде извън терените около седмица.

Дебрецен - Олимпик Лион, стадион "Ференц Пушкаш", 21:45 часа

Главен съдия: Том Хенинг Йоребо (Норвегия)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Ice1
29.09.2009 10:19

Хахахха, баси смешното заглавие. Г-н Русев, като ще пишете за мача поне не бъркайте в ранита на милион говеда в България...Това е погазване на кравешките права!!! На Витоша й дайте само отбори като Санта Хулия...не споменавайте Лион и подобни, че може да предизвикате масови самоубийства в кравеферма "ГейАрена".

hrasta
29.09.2009 08:06

Съгласен съм с по-долния коментар.

RagnaroK
28.09.2009 21:50

Поредното идиотско заглавие Кога Левски са имали дори и минимален шанс да бият Дебрецен ,че да ми пишете ,че Лион сега не е в София ??? Или с такива заглавия отешавате комплексите на лефскарите ,да си мислят ,че са имали шанс *joking* Ей смешна ни е пресата и по весници и по сайтове тцтцтц