Ливърпул с първи сериозен съперник в Шампионска лига

18:53
Ливърпул с първи сериозен съперник в Шампионска лига
Италианският Фиорентина приема английския гранд Ливърпул в среща от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Мачът ще се играе на стадион "Артемио Франки" във Флоренция в 21:45 часа българско време във вторник. Другият двубой от група "E" е между отборите на Дебрецен и Лион.

Отборът на Фиорентина демонстрира добра форма от началото на сезона и след победите си над Сампдория с 2:0 и Ливорно с 1:0 в момента заема 4-о място в класирането на италианската Серия "А". В първия мач от Шампионката лига пък Виола загуби гостуването си на Олимпик Лион с 0:1. В края на първото полувреме на "Стад Жерланд" при борба за една висока топка, съдията прецени, че нападателят на Фиорентина Алберто Джилардино умишлено е ударил противников играч и изгони тарана на гостите с директен червен картон. Така нападателят получи два мача наказание от УЕФА и няма да играе срещу Ливърпул в Италия. 15-минути преди края на срещата след хубава атака на "лъвовете" и разбъркване пред вратата на Сeбастиан Фрeй, Миралем Пйанич преодоля стража на гостите и вкара скъпоценния гол за своите. Миналата година французите играха отново с възпитаниците на Чезаре Прандели в една група на Шампионската лига. Двубоят във Франция завърши 2:2, като италианците бяха повели с 2:0. На Апенините тогава Лион победи с 2:1.

След неочаквано слабото начало на сезона във Висшата лига отборът на Ливърпул постепенно набира сили и започва да възвръща отличната си форма от края на миналата футболна година. В момента мърсисайдци се намират на 3-о място в класирането на три точки зад лидерите Манчестър Юнайтед и Челси. В последния мача от първенството съставът на Рафаел Бенитес наказа Хъл Сити с 6:1 на "Анфийлд", а освен хеттрика на Фернандо Торес два гола отбеляза Райън Бабел и един Стивън Джерард. Добрата форма на Джерард и Торес е в основата на всички успехи на "червените" от последните две години, а сега те демонстрират, че са в оптимална кондиция. Рафа Бенитес няма да може да разчита на Хавиер Масчерано и Йоси Бенаюн в срещата с Фиорентина. В първия мач от груповата фаза на Шампионката лига мърсисайдци победиха унгарския шампион Дебрецен с 1:0. Въпреки, че имаха много положения пред вратата на гостите, футболистите в "червено" успяха да реализират само веднъж, чрез Дирк Кайт в добавеното време на първото полувреме. Аржентинецът е болен, докато Бенаюн получи травма по време на победата над Хъл Сити. Двамата няма да пътуват до Италия, като мениджърът на "червените" се надява те са готови за игра в дербито срещу Челси от Премиершип на 4-и октомври.

Фиорентина - Ливърпул, стадион "Артемио Франки", 21:45 часа


Главен съдия: Феликс Брих (Германия)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bianconer85
28.09.2009 20:56

Миналата година Фиорентина спечели само 2 от възможни 9 точки у дома, а последно е записал победа у дома през 2000 година - 1-0 срещу Валенсия. Интересно е обаче, че "виолетовите" нямат загуба у дома срещу английски съперници и дори не са допуснали гол - 2 победи и 1 равен. Ливърпул от своя страна, в последните 4 гостувания в Италия е постигнал 2 победи и 2 равенства и също не е допуснал гол. Прогноза под 2.5 гола